Haberler

Çubarov: Kırım Tatarları Ne Pahasına Olursa Olsun Kırım'da Kalmalı

Dha DIŞ HABER - Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı ve Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Rıfat Çubarov, Rusya'nın geçen yıl ilhak ettiği Ukrayna'nın Kırım Yarımadası'nda yaşayan Kırım Tatarları'nın ne pahasına olursa olsun Kırım'da kalması gerektiğini söyledi.

Dha DIŞ HABER -

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı ve Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Rıfat Çubarov, Rusya'nın geçen yıl ilhak ettiği Ukrayna'nın Kırım Yarımadası'nda yaşayan Kırım Tatarları'nın ne pahasına olursa olsun Kırım'da kalması gerektiğini söyledi.

Çubarov, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de katıldığı bir konferansta yaptığı konuşmada, Batılı ülkeleri, Ukrayna'nın Kırım'ı geri almasına yardımcı olmaya çağırdı. Çubarov, "Biz, küçük bir halkız. Kırım'da bizim sayımız sadece 300 bin kişidir. Bu nedenle biz, Batı dünyasına sesleniyoruz: Ukrayna'nın Kırım'ı geri almasına yardımcı olun. Böylelikle sadece Kırım Tatarları'nı değil, sadece Kırım topraklarını da değil, Batı uygarlığını kurtarmış olursunuz" diye konuştu.

Çubarov, diğer taraftan, Kırım'ın sahibi olan Ukrayna'nın, Kırım sorununun gündemden düşmesini önlemek için elinden geleni yapması gerektiğini kaydetti.

Kırım Tatar Milli Meclisi'nin Kırım Tatarları'na Kırım'da kalmaları çağrısında bulunduğunu belirten Çubarov, "Biz, bugün halkımıza sesleniyoruz: Ne olursa olsun, Kırım'da kalın. Öldürseler de Kırım'da kalın. Burası bizim toprağımızdır. Biz, bu topraklara dönmek için yıllarca mücadele ettik ve biliyoruz ki, şayet şimdi bu toprakları terkedersek, buralara bir daha geri dönemeyiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ukrayna Kırım Tatar Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title