Haberler

Çü Rektöründen ÖSS Uyarısı

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Sınav Öncesi Çocuklara Faydası Olacak Diye Farklı Yiyecekler Yedirilmemesi Gerektiğini, Bunun Faydadan Çok Zararı Olduğunu Söyledi.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, sınav öncesi çocuklara faydası olacak diye farklı yiyecekler yedirilmemesi gerektiğini, bunun faydadan çok zararı olduğunu söyledi.

Akınoğlu, İl Sınav Yöneticisi Prof. Dr. Halis Arıoğlu ile birlikte rektörlük senato odasında basın toplantısı düzenledi. Üniversite sınavında adayların rahat etmesi için gereken tüm tedbirlerin alındığını bildiren Akınoğlu, öğrencilerin sınava girecekleri okulları göz önüne alarak erken saatte ulaşmalarını istedi. İlköğretim okullarının ana sınıfı, 1 ve 2. sınıflarındaki küçük sıralarda adayların rahatsız olmalarını dikkate alarak değişiklik yaptıklarını dile getiren Akınoğlu, 15 Haziran Pazar günü saat 09.30'da başlayacak ve 12.45'te sona erecek sınav için 7 bin kişinin görev yapacağını vurguladı. Akınoğlu, bazı ailelerin çocukların zihnini açacağı gerekçesiyle farklı yiyecekler hazırladıklarını, bunun ise öğrenciye faydadan çok zarar verebileceğini ifade ederek, "Herkesin kendine göre bir yapısı var. Öğrenciler rahatsızlık oluşturmamak için farklı yiyeceklerden uzak durmalı" dedi.

Adana'da 45 bin 58 kişinin sınava gireceğini vurgulayan Akınoğlu, sınavla ilgili emniyet, valilik, milli eğitimle birlikte alınan tedbirleri şöyle sıraladı:

"Binaların çevresinde kurulan semt pazarları açılmayacak. Adaylar bir gün önce istedikleri takdirde sınava girecekleri salonu görebilecek. Sınav boyunca, düğün, nişan, sünnet törenlerini izin verilmeyecek. Araçların korna çalmaları önlenecek." İl Sınav Yöneticisi Prof. Dr. Halis Arıoğlu ise, ilk yarım saat içinde geç kalan adayların sınava alınacaklarını ancak ilave süre verilmesinin söz konusu olmayacağını dile getirdi. Arıoğlu, cep telefonu ve diğer iletişim sistemlerinin getirilmemesini isteyerek adayların sınav için ÖSS giriş ve kimlik belgesi, fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi ile gelmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

(FK-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title