Haberler

Çü'nün Tarımsal Eğitim Alanında Yangın

Adana'da Otluk Alanda Başlayıp Çukurova Üniversitesi'nin (Çü) Tarımsal Eğitim Alanına Sıçrayan Yangın, Havadan ve Karadan Yapılan Müdahaleyle Söndürüldü.

Adana'da otluk alanda başlayıp Çukurova Üniversitesi'nin (ÇÜ) tarımsal eğitim alanına sıçrayan yangın, havadan ve karadan yapılan müdahaleyle söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Mithat Özsan Bulvarı üzerindeki Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu ile ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi arasındaki otluk alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede çalılık alan ile ÇÜ Ziraat Fakültesi'ne ait tarımsal eğitim alanına sıçradı. Yaklaşık 20 dönümlük alanda etkili olan yangını söndürmek için ÇÜ Ziraat Fakültesi'nin tarımsal araçları, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri seferber oldu. Havadan da yangın söndürme helikopterinin müdahale ettiği yangın, kontrol altına alındı. Yangında can ve mal kaybı olmadığı bildirildi.

Yangın bölgesine gelerek çalışmaları yerinde inceleyen ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, yangının çıkış sebebinin henüz tespit edilemediğini belirterek, yangının otluk alanda başladığını ve anız yakılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

(MK-MT-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title