Haberler

Çü'deki Rektörlük Seçimi

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu, Çukurova Üniversitesi (Çü) Rektör Adayının Taşıması Gerektiğini Düşündükleri Nitelik ve Özellikleri Açıkladı.

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) rektör adayının taşıması gerektiğini düşündükleri nitelik ve özellikleri açıkladı.

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Umut Çelik, ÇÜ'de 18 Haziran'da yapılacak rektörlük seçimi öncesi yaptığı açıklamada, bilime öncelik veren, çağdaş bir üniversite için rektör adayının taşıması gerektiğini düşündükleri nitelik ve özellikleri sıraladı. Rektörün, üniversitelerde bilim üreten kişilerin görüşlerini özgürce ifade edebilmesi ve araştırmalarını özgürce sürdürebilmesi için çalışması gerektiğini kaydeden Çelik, şöyle devam etti:

"Rektörün, üniversite ile ilgili tüm kararları tek başına alan kişi değil öğretim üyesi, öğrenci ve çalışanlarıyla bütün üniversite bileşenlerini karar süreçlerine katabilen bir anlayışta olması gerekir. Rektör, üniversitenin geçmişten gelen deneyimlerini değerlendirebilmeli, bilim üreten insanların üniversitenin gelecek planlarına katkıda bulunabilmesini sağlamalıdır. Rektör, bilim ve teknolojide dünya seviyesini yakalamak ve bazı alanlarda da aşabilmek için hızla biyoteknoloji, nanoteknoloji, güneş enerjisi, iklim değişimi ve gıda teknolojileri gibi konularda ve eğitim, sağlık, ekonomi, sanat alanlarında üniversitede merkezler açıp, bu tür çalışmaların önünü açabilmelidir. Rektör, tüm üniversite personelinin çalışma kültürünü geliştirecek, çalışma kalitesini özlük haklarına saygı göstererek destekleyecek bir anlayışta olmalıdır. Üniversitede üretilen bilim, hayata uygulanacak ise eğer, elbette öncelik üniversitenin bulunduğu kent ve bölgede olmalıdır. Üniversitenin, bilimin toplumla ilişkileri güçlendirilmeli; kurumlar, odalar ve toplumsal taraflarla bilimsel-estetik önceliklere dayalı güçlü ilişkiler kurulmalıdır. Üniversitede araştırma görevlisi ve diğer sözleşmeli akademik personelin özlük hakları iyileştirilmelidir. Her tür yayın, bildiri, araştırma, akademik amaçlı toplantı ve kongreler için bütçe oluşturulmalıdır. Laboratuar ve atölyelerin sayı ve donanımı geliştirilmeli, dersliklerde kullanılan eğitim malzemelerini sağlama konusuna öncelik verilmelidir. Çukurova Üniversitesi'nde yapılacak rektörlük seçiminde, üniversitemizdeki tüm bilim insanlarının bu nitelik ve özellikleri taşıyan bir adayı desteklemesini beklemekteyiz." (MT-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title