Haberler

Cü'de "Mezunlarımız Gözüyle Türk Sigortacılığı" Konulu Panel Düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu tarafından "Mezunlarımız Gözüyle Türk Sigortacılığı" konulu panel düzenlendi.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu tarafından "Mezunlarımız Gözüyle Türk Sigortacılığı" konulu panel düzenlendi.

CÜ'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, CÜ Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde konuşan CÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, üniversiteyi üniversite yapan özelliğin, bir zaman dilimi içerisinde bir yerden hedefe doğru yükselen ve kurumsallaşan bir yapının oluşması olduğunu belirtti.

Panele katılanların geçmişte üniversitelerinin mensubu oldukları için gurur duyduklarını belirten Dökmetaş, "Hedefiniz daima daha büyük olmalı. Bulunduğunuz konumu her zaman en üst seviyeye taşımalısınız. Bizim dileğimiz günün birinde içinizden birinin burada benim konumuma gelmesi. Bakan olarak bulunmanız, başbakan veya cumhurbaşkanı olarak bulunmanız. Bunlar olmayacak durumlar değil. Bizler bütün bunları cumhuriyetimize borçluyuz. Türkiye Cumhuriyeti devleti herkese fırsat eşitliği sunuyor. Yeter ki sizler isteyin, hayal ettiğiniz her şey gerçekleşir. İki gününüz birbirine eşit olmasın. Gece gündüz çalışın" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Adnan Mahiroğulları ise konuşmasında sigortacılık sözcüğünün anlamı ve tarihinden bahsetti. Sigortacılığın önceden önlem alınması kavramına geldiğini dile getiren Mahiroğulları, sigorta kavramının ilk olarak deniz ticaretinde kullanıldığını, sigorta sözcüğünün ise İtalya-dan alındığını vurguladı.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title