Haberler

Çü'de Alternatif Şenlik Gerginliği

Çukurova Üniversitesi'nde (Çü) Bu Yıl 3.'sü Düzenlenen Bahar ve Spor Şenliği'ne Karşılık Alternatif Şenlik Yapmak İsteyen Öğrencilere Polis Ekipleri İzin Vermedi. Davul Zurna Eşliğinde Halay Çeken Öğrenciler, Polis Ekiplerinin Müdahale İçin Geldiğini Görünce Kaçtı.

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) bu yıl 3.'sü düzenlenen Bahar ve Spor Şenliği'ne karşılık alternatif şenlik yapmak isteyen öğrencilere polis ekipleri izin vermedi. Davul zurna eşliğinde halay çeken öğrenciler, polis ekiplerinin müdahale için geldiğini görünce kaçtı.

ÇÜ R1 Derslikleri önünde toplanan bir grup öğrenci, üniversite yönetiminin düzenlediği şenliğin kendilerine hitap etmediğini iddia ederek alternatif şenlik yapmak istedi. Alana müzik için ses sistemi kuran öğrenciler, bölgenin elektrik akımı üniversite yönetimi tarafından kesilince alternatif sisteme başvurdu. Davul zurna getiren öğrenciler, şarkı söyleyerek halay çekmeye başladı. Üniversite yönetiminin ikazlarına rağmen davul zurna eşliğinde halay çeken öğrenciler çevik kuvvet polislerinin müdahale

yapmak için geldiğini görünce halayı bırakarak dağıldı.

Alana kurulan ses sistemi de yönetimin ikazıyla kaldırıldı.

(MK-AB-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title