Haberler

Çsm Sezonu Gülsin Onay'la Açıyor

Yenilenen Çağdaş Sanatlar Merkezi, 17 Ekim'de Gülsin Onay Konseriyle Sezonu Açacak.

-Yenilenen Çağdaş Sanatlar Merkezi, 17 Ekim'de Gülsin Onay konseriyle sezonu açacak.

ANKARA (ANKA) - Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, 2007-2008 sezonunu, dünyaca ünlü piyano virtüözü Gülsin Onay'ın konseriyle açmaya hazırlanıyor.

Şu ana kadar düzenli olarak gerçekleştirdiği "Çarşamba Konserleri", "Salı Konserleri", caz konserleri, elektroakustik konserleri, Türk müziği ve Türk halk müziği konserleriyle Ankaralı sanatseverler için önemli bir sanat mekanı haline gelen merkez, 2007-2008 sezonu açılış konserini "Gülsin Onay Piyano Resitali" olarak belirledi.

Avusturyalı saygın müzik eleştirmeni Peter Cosse'un "Duyarlı bir kesinliğe ve zekice bir parıltıya, en hassas şeyleri bile maharetli parmaklarına neredeyse gülümsercesine emanet etme yeteneğine sahip ve tutkulu bir sanatçı. Hayal gücü yüksek, mükemmel bir piyanist" sözleriyle tanımladığı Gülsin Onay, Ankara'da vereceği bu önemli konserde Ahmet Adnan Saygun, Robert Schumann, Felix Mendelssohn, Frédéric Chopin ve Maurice Ravel'in eserlerini icra edecek.

Yıl içinde yine çok önemli sanatçılara ev sahipliği yapacak olan Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, "Çarşamba Konserleri"ni 4 ana başlıkla müzikseverlere sunacak. Minyatür opera, genç yetenekler, piyano serisi ve dünya müziği olarak belirtilen bu 4 ana başlıkta, dallarında kendilerini kanıtlamış ve dünya çapında çalışmaları bulunan sanatçılar yer alacak.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title