Haberler

Crocker: Türkiye'nin Topraklarını Savunmak Hakkıdır"

ABD'nin Irak Büyükelçisi Ryan Crocker, Türkiye'nin Kendini Savunmak İçin Irak'ta Üslenen Terör Örgütüne Karşı Operasyonlar Yapmaya Hakkı Olduğunu, Ancak Bu Operasyonların Irak'ın İstikrarını Bozmayacak Şekilde Düzenlenmesi Gerektiğini Söyledi.

ABD'nin Irak Büyükelçisi Ryan Crocker, Türkiye'nin kendini savunmak için Irak'ta üslenen terör örgütüne karşı operasyonlar yapmaya hakkı olduğunu, ancak bu operasyonların Irak'ın istikrarını bozmayacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Ryan Crocker, Bağdat'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu konuda biz açığız. PKK terörist bir örgüttür. (PKK) Irak'taki üslerinden Türkiye'ye karşı ölümle sonuçlanan saldırılar düzenlemiştir ve açıkça Türklerin ülkelerini ve halklarını savunma hakları vardır" dedi.

Crocker açıklamasında, "Aynı zamanda, Irak'ın istikrarının kesinlikle bizim çıkarımıza olduğunu ve hiçbirimizin, bu operasyonların Irak'taki temel istikrarı tehdit edecek şekilde yürütüldüğünü görmek istemediğimizi de söyledik" diye konuştu.

ABD Büyükelçisi, terör örgütü PKK'nın yarattığı sorunun ABD, Türkiye ve Irak hükümetleri arasında karmaşık bir koordinasyon ile iletişim sorunu olmaya devam edeceğini de söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title