Haberler

Çözüm Süreci Paketi

Doğu Batı Kardeşlik Platformu Sekreteri Göçmez: "Bu son paketi platform olarak koşulsuz destekliyoruz"

Doğu Batı Kardeşlik Platformu Sekreteri Abdullah Göçmez, TBMM'ye sunulan ve 6 maddeden oluşan "Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı"na koşulsuz destek verdiklerini belirtti.

Göçmez, yaptığı açıklamada, TBMM'ye sunulan tasarının hükümetin bu konudaki kararlılığını ortaya koyduğunu ifade etti. Gelecek adına çok daha umutlu olduklarını bildiren Göçmez, bölgede bulunan Suriye ve Irak'ta çok ciddi sorunların yaşandığına değindi.

Türkiye'de yeni bir dönemin başladığına inandıklarını ifade eden ve çözüm sürecine gönülden destek verdiklerini belirten Göçmez, şöyle devam etti:

"Eğer kalıcı bir barıştan söz edilecekse bu sürecin mutlaka anayasal bir güvence altına alınması gerekiyor. Şimdi getirilen altı maddelik paket bu anayasal altyapıyı da sağlamaya yönelik olacak. Bunun için şimdiye kadar en önemli çözüm paketi de olacak. Bu son paketi platform olarak koşulsuz destekliyoruz. Ayrıca bu konuda her türlü riski göze alarak çözüm sürecini başlatan ve devam etmesi için her türlü çabayı sağlayanlar hakkında da herhangi bir hukuki, cezai ve idari yönlerden sorumlu tutulmasına ilişkin de güvence verilmelidir." - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title