Haberler

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Başkan Vekili Avni Özgürel, çözüm sürecine ilişkin, "Silah masadayken silah ortadayken ne konuşmak ne tartışmak ne de bir anlayış birliği sağlamak mümkün."

Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Başkan Vekili Avni Özgürel, çözüm sürecine ilişkin, "Silah masadayken silah ortadayken ne konuşmak ne tartışmak ne de bir anlayış birliği sağlamak mümkün. Şiddeti ve terörü sonlandırmak ve ondan sonra yeni Türkiye'nin inşasını gerçekleştirmek durumundayız" dedi.

Özgürel ile grup üyeleri Fehmi Koru, Fadime Özkan, Hasan Karakaya ve Baskın Oran, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesindeki konferans salonunda, öğretim üyeleri ve öğrencilerle bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Özgürel, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini ve tarihinin önemli bir dönemecinde bulunduğunu söyledi.

Birçok badireyi geride bırakan Türkiye'nin, bütün siyasi partilerin "2023" diye hedeflediği çağdaş bir noktaya yürürken demokrasisini inşa etmiş olmasını istediklerine dikkati çeken Özgürel, şöyle devam etti:

"Bu yolda yürürken Türkiye'nin önündeki en büyük engelin aşılması safhasındayız. O engeller ise terör ve silah. Silah masadayken silah ortadayken ne konuşmak ne tartışmak ne de bir anlayış birliği sağlamak mümkün. O bakımdan şiddeti ve terörü sonlandırmak ve ondan sonra yeni Türkiye'nin inşasını gerçekleştirmek durumundayız."

-"Çok önemli bir iş yapmış olduk"-

Koru ise kendisine yöneltilen heyette yer alma teklifini, tereddütsüz kabul ettiğini anlattı.

Afyonkarahisar'da şehit aileleri ve gazilerle düzenledikleri toplantıda, heyete katılmakla ne kadar haklı ve doğru karar verdiğini bir kez daha anladığını vurgulayan Koru, şunları kaydetti:

"Çatışma sonucu şehit haberi alınmayan 100 günden fazla bir zaman geçti. Bir kişi bile 100 gün içinde hayatını kaybetmediyse ve heyetimizin bunda yüzde 1 kadar katkısı varsa onun içinde de benim 63'te 1 katkım bulunuyorsa inanıyorum ki çok önemli bir iş yapmış olduk. Bir tek kişi bile hayatını bana göre anlamsız bir çatışmada kaybetmediyse bu, büyük bir kazanım. Bu terör ortadan kalkar ve bütün bahaneler böylece buharlaşırsa inanıyorum ki Türkiye, alacağı yeni bir biçimde daha demokratik, insan haklarına saygılı, eşitlikçi bir ülke olursa bu, hepimizi mutlu edecektir." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA / Yerel

Avni Özgürel Fehmi Koru Türkiye Ege Yerel Haberler

title