Haberler

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkan Vekili Vedat Bilgin, Türkiye'nin son 2 yılda PKK ile mücadelede strateji değişikliğine gittiğini ve başarılı olduğunu belirtti.(KARDEMİR) Baştemsilciliğini ziyaretinde yaptığı konuşmada,...

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkan Vekili Vedat Bilgin, Türkiye'nin son 2 yılda PKK ile mücadelede strateji değişikliğine gittiğini ve başarılı olduğunu belirtti.

Bilgin, Çelik İş Sendikası Karabük Şubesi Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları

(KARDEMİR) Baştemsilciliğini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin terörle mücadelesine değindi.

Türkiye'nin son 2 yılda PKK ile mücadelede strateji değişikliğine gittiğini ve başarılı olduğunu vurgulayan Bilgin, daha önce güvenlik sorunu gibi görülüp askere havale edilen terör sorununu şimdi sivil yapılanma ile çözmeye gayret ettiklerini anlattı.

Bilgin, "Yani başbakanın yönetiminde bir denetim mekanizması, onun altında istihbarat, onun altında polis ve onun altında da bu defa standart 4 aylık eğitimden geçmiş askerler değil, profesyonel askerlerden oluşan anti-terör birlikleri oluşturuldu. Bu oluşum ile 2012 yılında başarı sağlanmıştır" dedi.

PKK'nın dış desteğini hızla kaybettiğini ifade eden Bilgin, şöyle devam etti:

"Özellikle Irak işgalinden sonra Amerikan istihbaratçıları, PKK ile iç içe olmuşlar ve PKK'yı kullanıyordu, şimdi kullanmaz hale geldi. PKK çaresizlik içinde kaldı. Türkiye hiçbir şey vermedi. Ne verecek- PKK'lılar soruyor 'bu kadar kanı boşunamı döktük, şimdi teslim oluyoruz' diye. Mecbur kaldılar. Başka yapacakları bir şey yok."

PKK'nın 2 bin 700 elemanını kaybettiğine işaret eden Bilgin, şunları kaydetti:

"Yaşları 14 ile 16 arasında değişen bin 200 çocuğu dağa çıkartmışlar. Çocuk bunlar. Şimdi bu çocuklar geri geldi. Bu süreçle geri geliyorlar. Bu süreci Türkiye çok avantajlı bir şekilde götürmektedir. PKK içinde ciddi çatışmaların yaşandığı özellikle dış kaynaklı basında yer alıyor. Türkiye bunu başarmak pozisyonunda. Terör kalmazsa ne olur- Türkiye'nin vurucu gücü dimdik ayakta duruyor. Yeri geldiğinde görevini yine yapar."

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez ve sekreter Fatma Benli Şehit Aileleri Derneği Karabük Şubesi'ni ziyaret etti.

Ayrıca grup üyeleri Kürşat Bumin, Oral Çalışlar ve Yıldıray Oğur, Karabük'te yerel yayın yapan Bizim Radyo Televizyonu'nu ziyaret ederek, çözüm süreci hakkına bilgi verdi. - KARABÜK

Kaynak: AA / Yerel

Karadeniz Bölgesi Vedat Bilgin Karabük Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title