Haberler

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti'nde yer alan Prof.Dr.'biz bunu sabote edeceğiz' demektir.

Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti'nde yer alan Prof. Dr. Baskın Oran, çözüm sürecinde Türk halkının muhalefet liderlerinin daha ilerisinde bir tutum sergilediğini belirterek, "Parlamentoya gelsenize' demek

'biz bunu sabote edeceğiz' demektir. Türk halkı bunu yutmamaktadır ve muhalefet liderlerinden çok daha ileride olduklarını göstermişlerdir" dedi.

Akil İnsanlar Ege Bölge Heyeti, Urla'nın ardından Kemalpaşa ilçesine geçerek bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti. Toplantıda söz alanların önemli bölümü çözüm sürecinden memnun olduklarını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın attığı adımı ve heyetin çalışmalarını desteklediklerini ifade etti. Kimi vatandaşlar ise süreçle ilgili çekincelerini dile getirdi.

Muşlu olduğunu ve Türkçe'yi iyi konuşamadığını belirten Sabri Nehir isimli bir vatandaş, Kürtçe sürdürdüğü konuşmasında barış sürecinin bu aşamadan sonra engellenemeyeceğini, sonunda herkesin mutlu olacağını söyledi.

Aynı ortamda bulunan iki kişinin, "PKK'nın neyin karşılığı olarak çekilmeyi kabul ettiğini" sorması üzerine söz alan heyet üyesi Baskın Oran, masadaki bardağı gösterip, "Bu bardağın tamamı kanla doldu. Kurtuluş Savaşı'nda 9 bin 850 şehit verdik, çoğu Yunan kurşunuyla değil Tifus'tan öldü. Şu Kürt meselesinde iki taraftan 40 bin insanımız öldü. Bardak artık doldu ve iki taraf da çatışmayla bir yere gelinemeyeceğini gördü, bunu devlet de gördü" diye konuştu.

Heyet üyesi Avni Özgürel ise geçmişte çözüm girişimlerinin Habur olayı, Oslo tutanaklarının sızdırılması ve son olarak Şemdinli saldırısıyla kesintiye uğradığını hatırlattı. "Bu süreçte alınıp verilen bizlerin de bildiği bir şey yok. Hepimizin istediği Türkiye'nin insan haklarına dayalı eşitlikçi, tam demokrasiye kavuşmasıdır" şeklinde konuştu.

Bir vatandaşın "PKK'nın tekrar silahlı mücadele başlaması halinde ne olacağını" sorması üzerine heyet üyesi Fehmi Koru, "Silahlanırsa Türkiye 30 yıldır ne yapıyorsa onu yapmaya devam eder. Ben PKK'nın yeniden silahlı çözüm arayışına gireceğini sanmıyorum. Ayrılıkçı gruplar çıkabilir, 'silahlı mücadeleye devam edeceğiz' diyenler olabilir. Ama onlara kimsenin ilgi göstereceğini sanmam" şeklinde cevap verdi.

Baskın Oran ise Türk halkı ile Kürt halkı arasında hiçbir sorun olmadığını belirtti.

Devlet ile Kürt halkı arasında sorun olduğunu savunan Oran, şöyle devam etti:

"Bir ülkede Kürt'üm demek suçsa o ülkede Kürtler'i dışlıyorsunuz demektir. Artık böyle bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Türk halkı kendisini temsil eden parti liderlerinden fersah fersah ileri gitmiştir. Bugün Türk halkı kanın durma isteğini açık açık söylemiştir. Ama bir takım parti liderleri bunun bir AK Parti projesi olduğunu iddia etmiş, devlet projesi, kanı durdurma projesi olduğunu yok sayarak 'ne yaparsanız yapın biz yokuz' diyerek ellerini eteklerini çekmişlerdir.

'Parlamentoya gelsenize' demek 'biz bunu sabote edeceğiz' demektir. Türk halkı bunu yutmamaktadır ve muhalefet liderlerinden çok daha ileride olduklarını göstermişlerdir. Helal olsun Türk halkına, helal olsun Kürt halkına. İkisini de geri alıyorum helal olsun Türkiye halkına."

Heyet, toplantının ardından Adnan Menderes Havalimanına hareket etti. - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Baskın Oran Türkiye Urla Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title