Haberler

Cow Parade Etkinliği, 1 Ağustos'ta Başlıyor

Sergilendiği Her Şehirde Büyük İlgi Gören ve Milyonlarca Ziyaretçinin Akınına Uğrayan Cow Parade (İnek Festivali) Etkinliği, 1 Ağustos'ta Başlıyor.

Sergilendiği her şehirde büyük ilgi gören ve milyonlarca ziyaretçinin akınına uğrayan Cow Parade (İnek Festivali) etkinliği, 1 Ağustos'ta başlıyor.

Ülker Şirketler Topluluğu da etkinlikte 10 adet dev "çevreci inek" maketiyle yerini alacak. "Ot yoksa süt yok" gibi sloganlarla çevre duyarlılığı oluşturmayı amaçlayan çevreci inekler, 3 ay boyunca İstanbul'un çeşitli semtlerinde sergilenecek.

Ülker'in çevre konusunda yaptığı çalışmaların ve Cow Parade etkinliğine ilişkin detayların paylaşıldığı toplantı, bugün İstanbul Hilton Oteli'nde yapıldı.

Toplantıda konuşan Ülker Şirketler Topluluğu İstişare Konseyi Üyesi ve Grup Sözcüsü Metin Yurdagül, sanatla toplumsal sorumluluğu aynı potada eriten Cow Parade etkinliğinin, Ülker'in kurumsal sosyal sorumluluk felsefesiyle birebir uyuştuğunu söyledi.

Yurdagül, Cow Parade'e "çevreci inek" konseptiyle katılma sebeplerini ise şöyle anlattı:

"Onursal Başkanımız Sabri Ülker'in de kurucuları arasında yer aldığı TEMA ile çevre ve doğal hayatı korumaya yönelik projeler yürüttük. Çok da başarılı sonuçlar aldık. Köylerimizin kalkınmasına, insanlarımızda çevre bilincinin oluşmasına ve doğal hayatın devamlılığına destek verdik, vermeye de devam ediyoruz. Çünkü çevre, artık siyasi otoritelerin sorunu olmaktan çıktı, bireysel sorunumuz haline geldi. Bu konuya daha fazla dikkat çekmek için festival konseptimizi "çevreci inekler" olarak belirledik."

DEV MAKETLER SATILACAK, GELİRİ TEMA'YA GİDECEK

Festival sırasında sergilenecek 10 adet çevreci ineğin, daha sonra açık artırmayla satılacağını kaydeden Yurdagül, açık artırmadan elde edilecek gelirin yine TEMA'ya aktarılacak çevre korumasına yönelik projelerde kullanılacağını söyledi.

Nişantaşı, Kanyon Alışveriş Merkezi, Akmerkez, Bebek ve Kemerburgaz'da sergilenecek olan inekler, Leo Burnett'in yaratıcı ekibi tarafından tasarlandı. Sanatçı Mert Atasever liderliğinde üretilen maketlerin yapım aşamasında ise iki heylektraş, iki kostüm tasarımcısı ve bir floklama uzmanı olmak üzere 5 kişilik bir ekip çalıştı. 12 günde tamamlanan inek maketleri için 10 kilo polyester, 8 metrekare elyaf, 5 kilo tiner, 10 kilo yağlı boya kullanıldı.

ÜLKER, ÇEVREYİ KORUMAYA YÖNELİK ÇALIŞMALARI DESTEKLİYOR

TEMA'nın yürüttüğü "El Koyun" Kırsal Kalkınma Projeleri'ne destek veren ilk topluluk olan Ülker, bu proje çerçevesinde Edirne ve Kırklareli'ndeki 3 köyün kırsal dönüşümüne destek oldu. 3 köyün kalkınmasına 500 bin YTL'nin üzerinde katkı sağlayan topluluğun çevre korumaya yönelik çalışmaları bununla da bitmiyor. Topluluk bünyesindeki 42 fabrikada yılda 5 milyon metreküpün üzerinde atık su arıtılarak yeniden kullanılabilir hale getiriliyor. Bu da Türkiye'de 500 bin nüfuslu orta halli bir kentin yıllık su

ihtiyacına denk geliyor.

Topluluk iştiraklerinden Tire Kutsan, yıllık 120 bin tonluk kağıt ihtiyacının tamamını atık kağıtları yeniden kullanarak karşılıyor. Yine topluluk şirketlerinden Polinas, Türkiye'de bir ilke imza atarak doğada çözünebilen ambalaj filmini üreterek dünya piyasalarına sundu. Böylece, yüzyıllar boyunca doğada atık halde kalan ve büyük çevre kirliliğine neden olan plastik ambalajlar, 4 ile 12 ay gibi çok kısa süreler içinde toprağa karışacak hale getirildi.

Bunun dışında, 23 bin 500 kişinin çalıştığı Ülker Şirketler Topluluğu'nda zorunlu olmadıkça, gönderilen maillerin kağıt çıkışının alınmaması için tüm mailler, "Bu iletiyi basmadan önce yok olacak yeşil ormanları düşünün" ibaresiyle gönderiliyor.

(CHT-SN-SN-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title