Haberler

Covid geçirenler aşı olmalı mı? Korona olanlar 2. doz aşı olacak mı?

Güncelleme:

Koronavirüs aşısına dair detaylar gündemdeki yerini koruyor. Sağlık Bakanlığı, koronavirüsle aşısı ile ilgili merak edilenleri yanıtladı. Peki, Covid geçirenler aşı olmalı mı? Korona olanlar 2. doz aşı olacak mı? Koronavirüs aşısı zorunlu mu? Koronavirüsü atlatanlar aşı olacak mı? Koronavirüs aşısının koruyuculuk süresi ne? Korona geçirenler aşı olabilir mi? Koronavirüs geçirenler ne zaman aşı olabilir?

Covid geçirenler aşı olmalı mı? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Koronavirüs geçirenler aşı hakkında detayları araştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda sıklıkla gündemde yer alanlar arasında "Koronavirüs aşısı zorunlu mu?, Koronavirüsü atlatanlar aşı olacak mı? Koronavirüs aşısının koruyuculuk süresi ne? Korona geçirenler aşı olabilir mi? Koronavirüs geçirenler ne zaman aşı olabilir?" başlıkları yer alıyor.

COVID GEÇİRENLER AŞI OLMALI MI?

Koronavirüs aşısının hastalığı geçirenlerde kaç doz uygulanacağı ile ilgili önemli açıklamalar geldi. BioNTech'in CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin canlı yayında merak edilen sorulara yanıt verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın hastalığı geçirmiş olan kişilere tek doz aşı yapılması konusundaki fikirlerini sorması üzerine Şahin, "Yüksek antikorlar sanki 2 aşı yapılmış kişiler gibi aynı oranda antikor oluyor. Onun için hastalığı geçirmiş olan kişiler için 1 doz yeterli olabilir." dedi.

Ancak son gelişme olarak Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun aldığı karar ile aşı uygulamasında yeni bir yönteme geçildi. Buna göre,koronavirüs geçirip, ilk doz aşısını BioNTech yaptıranlara 2'nci doz aşı uygulaması yeniden başladı.

Randevuların açıldığı 2. doz aşıda sırası gelenler aşısını olabilecek.

Avrupa'ya seyahatlerde istenen aşı kimliğinde hastalığı geçirseniz de 2 doz aşı olma zorunluluğu olması da randevu sisteminin yeniden açılmasında etkili oldu.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Koronavirüs Aşısı Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title