Haberler
BBC

Covid: Çek Cumhuriyeti Devlet Başkanı Zeman hastaneye kaldırıldı, yeni Covid önlemleri ilan edildi

Güncelleme:

Dünyada Covid bulaşma oranlarının en yüksek olduğu ülkelerden Çek Cumhuriyeti'nde yeni kısıtlamalara gidilirken, Devlet Başkanı Milos Zeman koronavirüs testinin pozitif çıkması sonrası hastaneye kaldırıldı.

Dünyada Covid bulaşma oranlarının en yüksek olduğu ülkelerden Çek Cumhuriyeti'nde yeni kısıtlamalara gidilirken, Devlet Başkanı Milos Zeman koronavirüs testinin pozitif çıkması sonrası hastaneye kaldırıldı.

Zeman, karaciğer rahatsızlıkları nedeniyle Eylül ayında askeri hastanede 8 gün tedavi görmüş, ardından 10 Ekim tarihinde ise bilinci kapalı bir şekilde askeri hastaneye nakledilmişti. Zeman 46 gün sonra durumunun iyileşmesi üzerine dün yeniden hastaneden çıkarılmıştı.

Çek medyasına göre 77 yaşındaki Zeman üçüncü doz aşısını da olmuştu. Zeman'ın herhangi bir Covid semptomu göstermediği bildirildi.

Çek hükümeti ise ülkedeki Covid vaka sayılarının hızla yükselmesi nedeniyle yeni kısıtlamalar ilan etti.

Buna göre, ülkedeki bar ve gece kulüpleri 22:00'de kapanacak. Noel pazarları ise kurulmayacak.

Geniş katılımlı kültür ve spor etkinliklerine ise en fazla 1000 kişi katılabilecek.

Avrupa'da Covid alarmı

Avrupa genelinde Covid vakaları artarken, ülkeler kış aylarında yaşanabilecek krizi önlemek adına daha sıkı kısıtlamalara başvuruyor.

Almanya'da son 24 saatte 351 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle, Covid kaynaklı ölümlerin sayısı 100 bin eşiğini aştı ve Avrupa'da 100 bin ölümü geride bırakan beşinci ülke oldu. Diğer dört ülke ise Rusya, İngiltere, İtalya ve Fransa.

Ülkede zorunlu aşılama tartışılıyor. Alman Savunma Bakanlığı, askerler için Covid aşısının zorunlu tutulabileceğini duyurdu.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn hafta başında yaptığı açıklamada, "Almanya'nın tümü ya aşı olacak, ya hasta olup iyileşecek ya da hayatını kaybedecek" demişti.

Covid vaka sayılarıyla öne çıkan bir diğer ülke ise Slovakya. Ülkede 90 günlük olağanüstü hal ilan edildi ve 2 hafta boyunca kapanma uygulanmasına karar verildi.

5,5 milyon nüfuslu ülkede yalnızca yüzde 45,3'lük bir kesim tamamen aşılanmış durumda.

Fransa'da ise günlük vaka sayısı 30 binin üzerinde. Sağlık Bakanlığı, tüm iç mekanlarda maske zorunluluğu uygulanacağını duyurdu.

Avusturya ise 22 Kasım Pazartesi'den itibaren 10 günlük tam kapanma uygulamasına geçti. Ancak bu sürenin 20 güne çıkarılabileceği belirtiliyor.

Avrupa genelinde Covid kısıtlamalarının artması ve yeniden kapanma uygulamalarının gündeme gelmesi, protesto gösterilerini de beraberinde getiriyor.

BBC

Togo Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti Koronavirüs Almanya Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title