Haberler

Couchepin Yarın Türkiye'ye Gelecek

Güncelleme:

İsviçre Konfederasyonu Başkanı Pascal Couchepin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Konuğu Olarak Resmi Ziyaret İçin Yarın Türkiye'ye Gelecek.

İsviçre Konfederasyonu Başkanı Pascal Couchepin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuğu olarak resmi ziyaret için yarın Türkiye'ye gelecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyaret, İsviçre'nin Türkiye'deki diplomatik mevcudiyetinin 80. yıl dönümüne rastlaması ve iki ülke arasında Devlet Başkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyaret olması bakımından ''özel bir önem'' taşıyor.

Ziyarette iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel ilişkiler ile işbirliğinin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi olanakları değerlendirilecek, bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacak.

Couchepin, 11 Kasımda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşecek. Aynı gün Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde Cumhurbaşkanı Gül'ün de katılımıyla ''İsviçre'nin Türkiye'deki diplomatik mevcudiyetinin 80. yıl dönümü'' dolayısıyla bir tören düzenlenecek.

Pascal Couchepin 8-9 Kasımda Nevşehir ve Konya illerini de ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinin açıklamasında, Couchepin'in Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaretin, son dönemde Türkiye-İsviçre ilişkilerinde yakalanan ivmenin sürdürülmesi bakımından da önem taşıdığı vurgulanarak, karşılıklı görüş ve beklentilerin dile getirilmesine, işbirliğinin geleceğe dönük bir anlayışla ele alınmasına fırsat tanıyacağı kaydedildi.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title