Haberler

Costello: "Türkiye İslam Dünyası İçin Model Ülke"

Avustralya Hükümetinin En Güçlü İkinci İsmi Kabul Edilen Maliye Bakanı Peter Costello, Canberra'da Yaptığı Bir Konuşmada, Laik Türkiye'nin Müslüman Dünyası İçin Model Ülke Olduğunu Söyledi.

Avustralya hükümetinin en güçlü ikinci ismi kabul edilen Maliye Bakanı Peter Costello, Canberra'da yaptığı bir konuşmada, laik Türkiye'nin Müslüman dünyası için model ülke olduğunu söyledi.

Avustralya hükümetinin güçlü ismi Costello, başkent Canberra'da her yıl düzenlenen Avustralya Hıristiyan Lobisi (ACL) konferansında yaptığı konuşmada, Müslüman ülkelerin din ve devlet işlerinin ayrılığı ilkesini kabul etmeleri gerektiğini söyleyerek, bunun için en iyi model olan laik Türkiye'nin Müslüman dünyasında parlayan bir yıldız olduğu mesajını verdi.

Çanakkale Savaşının komutanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından geçen yüzyılda kurulan laik devletin Müslüman dünyası için "seçkin bir örnek" olduğunu anlatan Costello, konuşmasında "Türkiye, modern İslam dünyası için model olarak gösterilmeli" dedi.

Konuşmasında, şeriata öncelik tanıyan hükümetler kurmak için mücadele eden örgütleri eleştiren Costello, El Kaide ve onun Güneydoğu Asya uzantısı İslami Cemaat'in de bu amaçla hareket ettiklerini kaydetti.

Papa 16. Benediktus'un İslamiyetle ilgili tartışmalı konuşmasına da destek veren ve şiddetli tepkilerin ifade özgürlüğünü baskı altına almayı amaçlamakta olduğunu savunan Costello, dinleyicilerden Papa'nın konuşmasını okumalarını istedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title