Haberler

Coşkun: ''Fındıkta Ortak Politika Belirlenecek''

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, müstahsilin en az zararla dönemi geçirmesi, ihracatın yara almadan yapılması ve konunun gereksiz anlamda siyasileştirilmemesi amacıyla, kolektif akılla bir fındık politikası belirleneceğini söyledi.

Fındık politikasının belirlenmesi amacıyla, Sanayi ve Ticaret Bakanlığında düzenlenen toplantı, Bakan Ali Coşkun'un başkanlığında başladı.

Toplantıya Dış Ticaret Müsteşarı Tuncer Kayalar, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili Vedat Mirmahmutoğulları, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Adem Şahin, TİM Başkanı Oğuz Satıcı, TBB Başkan Vekili Faik Yavuz, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Salih Erdem, Trabzon, Giresun, Düzce illerinin Sanayi ve Ticaret Odaları veya Ticaret Borsaları başkanları, ihracatçı birliklerinden temsilcileri katılıyor.

Bakan Coşkun, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, bu yıl 650 bin tonun üzerinde fındık rekoltesi beklendiğini belirtirken, fındık konusunda politikanın belirlenmesi amacıyla, daha önce TOBB bünyesinde Faik Yavuz başkanlığında bir komitenin çalışma başlattığını hatırlattı.

Coşkun, bugünkü toplantıda da öncelikle Müsteşar Adem Şahin'in tarım satış kooperatifleri birliklerinin yeniden yapılandırılması konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi vereceğini, daha sonra sektör temsilcilerinin görüşlerini açıklayacağını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title