Haberler

Coşkun: Cumhurbaşkanını Halkın Seçmesine İzin Vermeyen Vebalini Çeker

Sanayi Bakanı Ali Coşkun, Cumhurbaşkanı'nı Halkın Seçmesine Karşı Çıkanların Bunun Vebalini Çekeceğini Söyledi.

Sanayi Bakanı Ali Coşkun, Cumhurbaşkanını halkın seçmesine karşı çıkanların bunun vebalini çekeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veto kararını eleştiren Coşkun, "Bugün Cumhurbaşkanı'nın yetkileri halkın seçtiği Cumhurbaşkanı tarafından kullanılması durumunda sakıncalar çıkar. Meclis oluştuktan sonra inşallah halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı'nın yetkileri yeniden değerlendirilecektir" diye konuştu.

Sanayi Bakanı Ali Coşkun, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nce düzenlenen Genel Kurul yemeğinde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesini içeren Anayasa değişikliği paketini veto etmesine ilişkin soruları yanıtladı.

Coşkun, Cumhurbaşkanı Sezer'in tarafsız davranmasını, hukukun üstünlüğünü her şeyin üzerinde tutmasını beklediklerini kaydederek, "Biz sabırla bir hukukçu olarak ve siyasi polemiklere fazla önem vermemesini bekledik. Dolayısıyla sabırla hareket ettik. En doğruyu millet söyleyecektir" dedi. Anayasa Mahkemesi'nin kararını saygıyla karşıladıklarını anlatan Coşkun, "Ama o olay milletin egemenliğin temsil edildiği Meclis'teki egemenlik haklarını Mahkeme kararıyla kesinlik kazanmasına meydan verdi. Dolayısıyla bu durumda Meclis hür düşüncesiyle kendi Cumhurbaşkanımızı seçmesi fevkalade imkansız gibi görünüyor. O zaman tek yol halka gitmektir. Eğer halkın seçmesine de karşı gelenler bunun vebalini çekeceklerdir" değerlendirmesini yaptı.

Meclis oluştuktan sonra halk tarafından seçilecek Cumhurbaşkanı'nın yetki ve sorumluluklarının yeniden değerlendirileceğini anlatan, Coşkun şöyle devam etti:

"Ama şu söyleniyorsa biz parti olarak buna hazırız, programımızda. Bugün Cumhurbaşkanı'nın yetkileri halkın seçtiği Cumhurbaşkanı tarafından kullanılırsa bazı sakıncalar çıkar. Onun için Meclis oluştuktan sonra inşallah halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı yetki ve sorumlulukları yeniden değerlendirilecektir."

Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da, bu konudaki soruları yanıtlamaktan kaçınırken, "Meclis gerekeni yapacaktır. Vetoyu değil ekonomik gelişmeleri sorun" diyerek geçiştirdi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title