Haberler

Çorumlu Kadın Girişimcilerden Kadınlar Günü Etkinliği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Çorum Kadın Girişimciler Kurulu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Çorum Kadın Girişimciler Kurulu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlik kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası Fuayesi'nde ilk olarak Çorumlu kadın ressamların eserlerinden oluşan bir resim sergisi açıldı. Dünya kadınlarının günlük yaşamlarından kesitlerin yer aldığı büyük beğeni topladı. Resim sergisinin ardından Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri Yurdagül Sivri, Fatma Er Finansbank Çorum Şube Müdürü Nuray Şehirtay, girişimcilik öyküleri ile kadınların iş dünyasındaki yeri ve önemi hakkında bilgi ve birikimlerini katılımcılarla paylaştılar.

Programda bir konuşma yapan Çorum Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Kepçeli, ülkenin kalkınabilmesi için kadın girişimcilerin hak ettiği konuma gelmesin, fark edilmesi kadınlar bir taraftan sevindirici iken diğer taraftanda düşündürücü olduğunu belirterek, "Çünkü M.Ö 4000 ile 4500 yıl önce Türk devletlerinde, uluslararası antlaşmalarda, hakan ve hatunun imzası bulunmayan antlaşmalar muteber kabul edilmiyordu. Konunun yorumunu sizlere bırakıyorum" dedi.

Tüm kadınların ortak amaçlarının başında başarmak, başarılı olmak geldiğini kaydeden Kepçeli, "İşimiz zor. Hatta erkeklerin işinden daha zor. Çünkü biz aynı zamanda anayız. Analık rolüyle yeni nesillere şekil vereniz. Bu nedenle kadına yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır.Ülkemizin nüfusunun yarısının kadınlardan oluştuğu gerçeğinden hareketle, Türkiye'nin kalkınmasında yaratacağı katma değer düşünüldüğünde, kadınlarımızın her birinin ekonomik hayata katkıda bulunmasının ne kadar önemli olduğu ortadadır. Günümüzde artık Türk kadını, sosyal hayat içerisinde aktif olarak yer almaya başladı. Çalışan, üreten kadınların sayısı hızla artıyor. Her alanda başarılı kadınlarımız var. Ben inanıyorum ki, kadınlar her meslek dalında başarılı olabilirler, oluyorlar da. TSO Kadın Girişimciler Kurulu olarak, ortak akıl ve birlikte hareketle, sorunların üstesinden geleceğimize inancımız tamdır" ifadelerini kullandı.

Etkinliğe Vali Sabri Başköy'ün eşi Fatma Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ile davetliler katıldı. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title