Haberler

Çorumlu Esnaflardan Yerli Otomobil İçin Para Biriktirin Çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin yerli otomobili üretimini gerçekleştirecek babayiğitleri açıklamasının ardından ilk yerli otomobile destek yağmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin yerli otomobili üretimini gerçekleştirecek babayiğitleri açıklamasının ardından ilk yerli otomobile destek yağmaya başladı.

Çorum'da bir grup esnaf 2019'da ilk prototipi hazırlanıp, 2021'de ise yollarda olması beklenen yerli otomobilin teşvik edilmesi ve destek olmak amacıyla kampanya başlattı. Osmancık Caddesi üzerine "İlle de yerli otomobil üretilen 2. yerli arabayı almak için para biriktiriyorum. Siz de para biriktirin yerli ve milli arabanız olsun" yazılı pankart asan esnaflar vatandaşlara yerli otomobile sahip olmak için şimdiden para biriktirmeleri için çağrıda bulunuyorlar.

Esnaflar adına bir açıklama yapan Halim Çatal, Türk toplumu olarak bağımsızlığa önem verildiğini belirterek, "Bağımsızlığımız sadece kırmızı çizgilerle coğrafyamızın çizilmesi anlamına gelmiyor. Her yönden bağımsız olmalıyız. Özellikle sanayimizin gelişmesi gerekiyor. Üretim olmadan bir ülkenin kalkınması çok daha zordur. Üretim için biz millet olarak, esnaflar olarak elimizden gelen her türlü desteği vermek zorundayız" dedi.

Ülkede milyonlarca otomobil olmasına rağmen yıllardır milli ve yerli otomobilimizin olmamasının kendilerini derinden üzdüğünü dile getiren Çatal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan yerli otomobil çalışmalarını esnaflar olarak desteklediklerini söyledi.

Ülkenin geleceğine yön verecek olan bu projenin başarıyla sonuçlanması için temenni de bulunan Çatal, "Elimizden gelen her türlü desteği de vermek için çalışmalar yürütüyoruz. Bunun içinde "İlle de yerli otomobil. Üretilen 2. yerli arabayı almak için para biriktiriyorum. Siz de para biriktirin yerli ve milli arabanız olsun" diye bir pankart hazırladık. Bu pankart ne siyasi ne de çıkar amaçlıdır. Sadece milli ruhu işlemek için vatandaşımıza, esnafımıza 7'den 70'e herkese teşvik amaçlıdır. Bu siyasi bir olay değildir. Milli bir meselesidir. Önümüzde 2021 yılına kadar süre var. Şimdiden paramızı biriktirelim ve yerli otomobili alırken sıkıntı çekmeyelim" ifadelerini kullandı. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Osmancık Türkiye Çorum Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title