Haberler

Çorum Toprak Sanayiciler Kooperatifi Başkanı Hıncal'dan Açıklama

Çorum Toprak Sanayiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaran Hıncal, Değişen Kanunlar Nedeniyle Hammadde Alımında Ciddi Sıkıntılar Yaşadıklarını ve Pazar Kaybettiklerini Savundu.

Çorum Toprak Sanayiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaran Hıncal, değişen kanunlar nedeniyle hammadde alımında ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ve pazar kaybettiklerini savundu.

Çetin Başaran Hıncal, 1983 yılından 2002 yılına kadar taşocakları üretimine ilişkin olarak hazırlanan kanun çerçevesinde üretim yaptıklarını, 2002 yılında Maden Kanunu'na göre üretim yapma zorunluluğu geldiğini ve bu kanuna uyum çerçevesinde hazırlık yaptıklarını, son olarak da 2005 yılında Toprak Koruma Kanunu'na göre üretim yapma zorunluluğu geldiğini ve 2 yıl da bu kanuna uyum sağlamaya çalıştıklarını belirterek, çıkarılan kanunlar nedeniyle kaliteli hammadde yerine kalitesiz toprak kullanılması sonucu Türkiye'nin en kaliteli tuğla ve kiremitini üreten Çorum'un pazar payının yüzde 30 düştüğünü söyledi.

Toprak sanayicilerin geçici de olsa hammadde sıkıntılarını gidermek için Sarımbey ve Salur Köyü arazilerinden toprak aldıklarını belirten Çetin Başaran Hıncal, "Çorum'un kaliteli ürün elde etmesi için hammadde hazırlama tesisi kuracağız. Kendi yağımızla kendimiz kavrulacağız" dedi. Çetin Başaran Hıncal, pazar kaybeden Çorumlu toprak sanayicilerin ciddi oranda işçi azaltmasına gittiğini belirterek, "Bugün bürokratik uygulamalar nedeniyle hammadde sıkıntısı çeken fabrikalarımız işçi azaltması yapıyor. Daha önceleri 7 bin 500 civarında olan işçi sayımız son yılarda 2 bin 500, 3 bin civarına gerilemiştir" diye konuştu.

Üretimlerini bilimsel yöntemle yapacaklarını ifade eden Çetin Başaran Hıncal, "Üniversite ile yapılan anlaşmalar sonunda artık üretimlerimizde bilimsel yöntemler uygulayacağız. Fabrikalarımızı dahi gelişen teknolojiye uyarlıyoruz" şeklinde konuştu. Hıncal, standardı belirlenen tuğlanın üretimini yapılan Çorum'daki 11 tuğla fabrikasının TS EN ISO 9001:2000 KYS Belgesi ve CE belgesi aldığını da söyledi.

Kaliteyi ön planda tutan bir anlayışla üretip yapmaya çalıştıklarını belirten Hıncal, "Biz en kaliteli tuğla ve kiremiti üretmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve kaliteden asla vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

(ES-BÖ-İB-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title