Haberler

Çorum Şeker Fabrikası 710 Bin Ton Şeker Pancarı İşleyecek

Çorum Şeker Fabrikası Müdürü Ramazan Aytekin, 2017-2018 şeker pancarı işleme kampanya döneminde 710 bin ton şeker pancarı işleyip, 97 bin ton kristal şeker, 31 bin ton melas ve 180 bin ton yaş pancar posası elde etmeyi planladıklarını söyledi.

Çorum Şeker Fabrikası Müdürü Ramazan Aytekin, 2017-2018 şeker pancarı işleme kampanya döneminde 710 bin ton şeker pancarı işleyip, 97 bin ton kristal şeker, 31 bin ton melas ve 180 bin ton yaş pancar posası elde etmeyi planladıklarını söyledi.

Çorum Şeker Fabrikası'nın 2017-2018 Şeker Pancarı İşleme Kampanya Döneminin başlaması dolayısıyla fabrika bahçesinde tören düzenlendi.

Fabrika Müdürü Ramazan Aytekin, törende yaptığı konuşmada, 2017 yılında Çorum merkez, Alaca, İskilip, Osmancık, Sungurlu ve Yozgat'ın Yerköy ilçeleri başta olmak üzere 6 bölgeye bağlı 147 köyde 3 bin 40 çiftçi tarafından 97 bin 950 dekarlık alanda şeker pancarı ekimi yapıldığını belirtti.

Bu alandan elde edilecek ürün miktarının 525 bin ton olduğunu dile getiren Aytekin, "Ayrıca Bor, Kırşehir ve Çarşamba Şeker fabrikalarından alacağı 220 bin ton pancar ile işleyeceğimiz pancar miktarı 710 bin ton olacaktır. Pancar işlemesine yarın başlanacak ve takriben 97 gün sürecektir. İşlenen pancardan yaklaşık 97 bin ton kristal şeker, 31 bin ton melas, 180 bin ton yaş pancar posası üretimi beklenmektedir. Fabrikamızın bu sene yapacağı üretim faaliyetlerinden bölgemize sağlayacağı parasal değer 400 milyon lira civarında olacaktır." dedi.

Aytekin'in konuşmasının ardından kazasız ve bereketli bir kampanya dönemi geçirilmesi için dua edilerek kurban kesildi. Tören, fabrikaya ürün getiren ilk 8 çiftçiye çeşitli hediyeler verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Sungurlu Osmancık İskilip Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title