Haberler

Çorum: Şehit Polis Memurunun Kredi Borcu İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

Çorum'da, Ramazan Bayramı'ndan Bir Gün Önce Görevi Başındayken Geçirdiği Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Şehit Polis Memuru Elvan Arabacı'nın, Ev Almak İçin Çektiği Banka Kredisinin Ödenebilmesi İçin Çorum Emniyet Müdürlüğü Tarafından Yardım Kampanyası Başlatıldı.

Çorum'da, Ramazan Bayramı'ndan bir gün önce görevi başındayken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden şehit polis memuru Elvan Arabacı'nın, ev almak için çektiği banka kredisinin ödenebilmesi için Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından yardım kampanyası başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Çorum Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Elvan Arabacı (31), kendisi gibi polis memuru olan eşi Sonay Bilge Arabacı ile birlikte bir banka şubesinden 75 bin YTL konut kredisi kullandı.

Birkaç ay önce kullandığı kredi ile Üçtutlar Mahallesi Fatih Caddesi'nde bir apartman dairesi satın alan polis memuru Elvan Arabacı, 10 yıl vadeli olarak kullandığı kredinin aylık geri ödemesi olan bin 320 YTL'lik ilk taksitini ödedikten sonra 21 Ekim 2006 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucunda görev şehiti oldu. Elvan Arabacı'nın şehit olmasının ardından da banka borcu müşterek borçulu olan eşi Sonay Bilgi Arabacı'ya kaldı.

Çorum Emniyet Müdürlüğü Özel Kalem'inde görevli polis memuru Sonay Bilgi Arabacı'nın kredi borcunu öğrenen Çorum Emniyet Müdürü İsmail Karaman, Çorum Valisi Hüseyin Poroy'un onayını alarak kredi borcunun ödenmesi için bir yardım kampanyası başlattı.

6 ay sürecek yardım kampanyası çerçevesinde Vakıfbank Çorum Şubesinde açılan 00158007286472807 numaralı hesaba isteyen herkesin bağışta bulunabileceği kaydedildi.

Polis memuru Elvan Arabacı, 21 Ekim 2006 akşamı Çorum-Ankara Karayolu Alaca kavşağı yakınlarında yol kontrolü yaparken bir minibüsün çarpması sonucunda ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title