Haberler

Çorum: Osmancık TMO'da Kaçak İşçi

Çorum'un Osmancık İlçesi'nde faaliyet gösteren Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Ajans Müdürlüğü'nde kaçak olarak çalıştırıldıkları iddia edilen 13 Gürcistan uyruklu işçi, polis ve jandarmanın ortaklaşa düzenlediği bir operasyon sonucunda yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, TMO Samsun Şube Müdürlüğü tarafından Osmancık Ajans Müdürlüğü'ne üreticiler tarafından getirilen çeltiklerin depolara indirmesi için bir ihale açıldı. Çeltik depolama ihalesini kazanan O.Ş. ihalesini aldığı işi H.Ş. Adlı taşerona verdi. Taşeron Hüseyin Ş. ise alım ve depolama işlerinde Gürcistan'dan gelen yabancı uyruklu 13 kişiyi çalıştırmaya başladı. TMO Osmancık Ajans Müdürlüğü'nde çok sayıda yabancı uyruklu kişinin çalıştığı bilgisine ulaşan Çorum İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler Osmancık Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile ortaklaşa bir operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında doktor ve avukat gibi üniversite eğitimi almış kişilerin de bulunduğu 13 Gürcistan uyruklu yabancının TMO'de işçi olarak çalıştırıldığı ortaya çıktı.

Günlük ortalama 120 ton çeltik alımı yapan ofiste yaklaşık bir aydır çalıştırıldıkları belirlenen 13 Gürcistan uyruklu işçi ile bunları çalıştıran H.Ş. adlı taşeron ve ihaleyi alan O.Ş. yakalanarak gözaltına alındı. Gürcistan uyruklu 13 kişinin turist olarak Türkiye'ye giriş yaptıkları ve düşük ücretlerle kaçak olarak çalıştırıldıkları belirlendi. Gürcistan uyruklu 13 kişinin Çorum Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek haklarında yasal işlem başlatılacağı, işlemlerin tamamlanmasının ardından da sınır dışı edilecekleri öğrenildi.

Diğer taraftan Gürcistan uyruklu 13 kişiyi Osmancık'a getirerek çalıştıran H.H. hakkında da adli işlem yapılacağı, ayrıca Rekabetin Korunması Hakkındaki kanun kapsamında Hüseyin Ş.'ye 2 bin 500 YTL, yabancı uyruklu 13 kişiye de ayrı ayrı 500'er YTL para cezası verileceği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title