Haberler

Çorum: Öğrencilerden Başkan Atlamaz'a Ziyaret

Mimar Sinan ve Özel Pınar Lisesi'nden Bir Grup Öğrenci, Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ı Makamında Ziyaret Etti.

Mimar Sinan ve Özel Pınar Lisesi'nden bir grup öğrenci, Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ı makamında ziyaret etti.

Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Kılıç, Necip Cıdık ve İsmail Öğütverici ile Edebiyat Öğretmeni İsmail Serdar Yakar'ın bulunduğu ziyarette konuşan Belediye Başkanı Turan Atlamaz, kendi kültürlerini muhafaza ederek bilimsel yönden ilerleyen toplumların çok çabuk geliştiğine dikkat çekerek, "Sanatımıza, edebiyatımıza, müziğimize ve tüm kültürel öğelerimize sahip çıkarak yapacağımız bilimsel çalışmalarla geleceğin Türk asrı olmasını sağlayabiliriz" diye konuştu.

Kendisini ziyarete gelen öğrencilere hitaben, "Siz gençlerden çok şey bekliyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz" diyen Atlamaz, yeni yetişen neslin çok güzel imkanlara sahip olduklarını vurguladı. Genç neslin eğitim-öğretimlerini sürdürürken geçmişle bağlarını koparmamalarının ve kültürlerini geleceğe taşımalarının önemine değinen Turan Atlamaz, "Bunları yaparken dilimizi asla yozlaştırmamalıyız. Dil mirastır. Bu mirası gelecek nesillere aktarmamız çok önemli. Dili iyi kullanmak istiyorsak, dilimizi hayatın her alanında en iyi şekilde kullanmamız gerekmektedir. Diğer Türk toplulukları ile de ortak bir dille anlaşma sağlanabilir. Bu şekilde daha çabuk muasır medeniyetler seviyesine ulaşabiliriz. Geleceğin Türk asrı olmasını sağlayabiliriz" dedi.

Bir öğrencinin işyerlerine verilen yabancı adlarla ilgili sorusunu cevaplandıran Turan Atlamaz, bu konunun birden bire çözülemeyeceğini, çözüm için zamana ihtiyaç olduğunu ifade ederek, "Müzik, edebiyat, güzel sanatlarda ne kadar güçlü olursak yabancı levhalar da o oranda azalır. Sizler tiyatro oyunlarıyla, oluşturacağınız müzik gruplarıyla, ülkemizde tanınmış önemli isimleri şehrimize davet ederek bu levhalara dikkat çekebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title