Haberler

Çorum: Öğrenci Velilerinden Örnek Davranış

Çorum Tanyeri İlköğretim Okulu'nda Öğrenim Gören Öğrencilerin Velileri, Derslik Sıkıntısı Yaşanan Okula Ek Bina Yapılmasına Destek Olmak Amacıyla Kermes Hazırlığı Yapıyor.

Çorum Tanyeri İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören öğrencilerin velileri, derslik sıkıntısı yaşanan okula ek bina yapılmasına destek olmak amacıyla kermes hazırlığı yapıyor.

Okul Aile Birliği önderliğinde biraraya gelen veliler, okul öğretmenlerinden Hatice Burhanoğlu'nun da desteğiyle kermes hazırlığı yapmaya başladı. Boş olan İstiklal İlköğretim Okulu'nun eski binasında açılacak kermes için yaklaşık 2 aydır çalışma yapan veliler, kermeste satılacak yiyecekleri de kendileri hazırlıyor. Kermesten elde edilecek kazanç ve Milli Eğitim desteği ile okul bahçesine 12 derslikli bir ek bina yapma çalışmalarına başlayan Okul Aile Birliği ve okul yönetimi, böylelikle Milli Eğitim Müdürlüğü bütçesini hafifletmeye çalışıyor.

Tarihi İstiklal İlköğretim Okulu'nda dersliklerde hijyenik bir ortamda hamur çeşitlerini, Okul Aile Birliği Başkanı Nurhan Karat, Selma Turan, Aynur Avuncu, Nihal Körpınar, Sevim Aşkın, Ayşe Akdağ ve Sevilay Altınöz hazırlıyor. Okul Müdürü Adnan Uygur Güngör'ün de büyük emeğinin bulunduğu kermese Çorumlu hayırseverler de destek veriyor.

Kermeste her türlü hamur işi çeşitleri ile Çorum'a has yiyeceklerin bulunacağını kaydeden Okul Aile Birliği Başkanı Nurhan Karat, 17 Kasım Cuma günü saat 10.00'da açılacak kermeste yiyeceklerin dışında giysi, ayakkabı ve kuruyemiş çeşitlerinin de yer alacağını belirtti.

Cumartesi-Pazar günleri haricinde 10 gün süre ile açık olacak kermesten elde edilecek gelirle, okullarına yapılacak 12 derslikli ek binanın yapımına başlayacaklarını kaydeden Karat, kermesin ardından işadamları, sanayiciler ve hayırseverleri ziyaret edeceklerini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title