Haberler

Çorum Nüfus Kayıtları Doğup- Büyüdükleri Köyden Bitişikteki Köye Aktarıldı

Nüfus kayıtları doğup- büyüdükleri köyden bitişikteki köye aktarıldıÇORUM'un Mecitözü İlçesi'ne bağlı Kayı Köyü'nde 7 kişilik Çetin ailesi, yıllardan bu yana oturdukları köyden nüfus kayıtları alınarak başka köye verilince şaşkına döndü.

Nüfus kayıtları doğup- büyüdükleri köyden bitişikteki köye aktarıldı

ÇORUM'un Mecitözü İlçesi'ne bağlı Kayı Köyü'nde 7 kişilik Çetin ailesi, yıllardan bu yana oturdukları köyden nüfus kayıtları alınarak başka köye verilince şaşkına döndü. 41 yaşındaki Erdinç Çetin, "Beni ve ailemi mağdur ettiler. Biz futbolcumuyuz ki bizi yıllardır ikamet ettiğimiz köyden alıp başka köye transfer ediyorlarö dedi.

Evli ve 3 çocuk babası Erdinç Çetin ve ailesi yıllardan bu yana Mecitözü İlçesi'ne bağlı Kayı Köyü'nde otururken 2014 yılında bir kişinin seçim kuruluna yaptığı itiraz üzerine Çorum İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü tarafından yapılan toprak üstü uygulaması sonucu, kayıtları buradan silinerek Yedigöz Köyü'ne alındı. Kararı duyan Erdinç Çetin ve ailesi şaşkına döndü.

Anne ve babası da kendisiyle birlikte kalan Erdinç Çetin, Mecitözü İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın 2014 yılında aldığı karar karşısında harekete geçerek başta Çorum Valiliği, Mecitözü Kaymakamlığı, Seçim Kurulu Başkanlığı, Tapu Müdürlüğü ve daha pek çok kuruma itiraz etti. Ancak, şu ana kadar da hiçbir sonuç alamadı. Evlerinin 2 köyün tam sınırında olduğunu ve karşılaştıkları durum nedeniyle şaşkınlığını atamadığını söyleyen Erdinç Çetin, şöyle dedi: "Yıllardır Kayı Köyü'nde ikamet ettim. Atalarım bu köyün kurucularındandır. Ben Kayı Köyü'nde doğup büyüdüm. Dedem bu köyde uzun bir süre muhtarlık yaptı. Babam ve ben de yine burada azalık yaptık. Nasıl olduysa benim rızam olmadan, bana sorulmadan kaydım yıllar sonra seçim kuruluna bir kişinin yaptığı itiraz sonrası Yediğöz Köyü'ne alınmış. Hal böyle olunca da kaydım başka köyde gözüktüğü için şebeke suyumu kestiler. Beni ve ailemi mağdur ettiler. Biz futbolcu muyuz ki bizi yıllardır ikamet ettiğimiz köyden alıp başka köye transfer ediyorlar'ö

Kayı Köyü Muhtarı Ali Rıza Boy, Erdinç Çetin ve ailesinin kayıtlarının daha önce bu köyde olduğunu ancak, seçim kuruluna yapılan itiraz üzerine tapu kadastronun yaptığı çalışma sonrası evinin evinin Yedigöz Köyü sınırları içinde kaldığı ve kayıtlarının artık bu köye verildiği kendilerine söylendi" diye konuştu.

Yedigöz Köyü Muhtarı İsmail Çoban da 'Erdinç Çetin ve ailesinin evi benim köyümün sınırlarında olduğu için kayıtları bize geçti. Su sıkıntısı da yok. Şekebe çalışması yapılıyor suyu verilecekö dedi.

Mecitözü İlçe Kaymakamı Coşkun Doğan, Erdinç Çetin'in ve ailesinin kayıtlarının bir başka köye alınması sonrası hiçbir sıkıntı çektirilmediğini belirterek, şöyle konuştu: "24 Ocak 2014 tarihinde Kayı ve Yedigöz Köylerinin sınır ihtilafı konusunu açıklığa kavuşturmak için Çorum İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü tarafından yapılan toprak üstü uygulaması neticesinde düzenlenen tutanağa göre Erdinç Çetin ve ailesinin bulunduğu evin Yedigöz Köyü kadastro sınırı içerisinde kaldığı tespit edildi. Ayrıca S.M. isimli bir kişi tarafından yapılan itiraz üzerine Mecitözü İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından 2014/12 nolu Kararıyla Erdinç Çetin'in adres kaydı Yedigöz Köyü olarak tescil edilmesine karar verildi."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mecitözü Çorum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title