Haberler

Çorum Mutfağına Ödül Kazandı

Çorum Valisi Nurullah ÇAKIR' ın himayesinde düzenlenen "Hititlerden Günümüze Çorum Mutfağı Yemek Yarışması" 14 Mayıs cumartesi günü geniş bir katılımla tamamlandı.

2 oturum şeklinde yapılan yarışmada, toplam 7 kategoride 298 ürün yarıştı. Vali ÇAKIR yarışmaya ilişkin yaptığı açıklamasında, yarışmaya katılan tüm yöresel yemeklerin tariflerinin yer alacağı ve Çorum mutfak kültürünü anlatan bir kitap hazırlamak üzere çalışmalara başlandığını bildirdi.

Mutfak kültürü araştırmacılarının, yazarlarının ve gurmelerin, yerel aşçı ve işletmecilerin jüri üyeliği yaptığı yarışma sabah 10.30'da, Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'nde, "Şekerleme" kategorisi ile başladı. 15-19 yaş aralığındaki 20 genç kızın katıldığı ve yalnızca hanım jüri üyelerinin değerlendirme yaptığı bu bölümde sırasıyla Büşra Kabak, Merve Akkaya, Leyla Kocaer derece aldı.

Çorum Otelcilik Turizm Meslek Lisesi'nin ev sahipliği yaptığı öğleden sonraki oturum, okulun mutfak ve servis bölümü öğretmenlerinin koordinasyonlarında, bölüm öğrencilerinin lojistik çalışmaları ile yürütüldü. Kategorilerde yemekleri değerlendiren jüri üyelerinin ve ilk üç dereceye giren yarışmacıların listeleri ise şöyle:

Yöresel Çorbalar ve Aşlar:

Jüri üyeleri; Gülhan Kara, Elif Korkmazel, Aydın Demir, (yerel jüri) Adem Güngör

Derece alanlar ve yemekleri; Raika Kayısı (yarma çorbası), Akile Canbolat (yaprak içi), Yusuf Yıldız (toyga aşı)

Yöresel Sebze Yemekleri:

Jüri üyeleri; Nedim Atilla, Gabriele Sponza, Ayşe Nilhan Aras, (yerel jüri) Ahmet Özdemir

Derece alanlar ve yemekleri; Fatma Şahinli (söbelik mantarı dolması), Kamile Özgür (madımak), Birgül Yıldırım (baklalı yaprak sarma)

Yöresel Et Yemekleri ve Kebaplar:

Jüri üyeleri; Artun Ünsal, Aylin Öney Tan, Sahrap Soysal, (yerel jüri) Mahmut Yıldırım

Derece alanlar ve yemekleri; Fadime Yıldırım (keşkek), Şerif Tosun (İskilip dolması), Ayfer Yılmaz (horoz etli bulgur pilavı)

Yöresel Hamur İşleri, Pilavlar ve Ekmekler:

Jüri üyeleri; Ahmet Örs, Ayşe Tüter, Ayfer Yavi, (yerel jüri) Nuran Köse Özkuş

Derece alanlar ve yemekleri; Begümhan Eren (nohutlu mantı), Reyhan İlbaş (su böreği), Meryem kadife (kuru mantı)

Yöresel Tatlılar:

Jüri üyeleri; Eyüp Kemal Sevinç, Hülya Ekşigil, (yerel jüri) Efza Duran Yılmaz, (yerel jüri) Sever Serim

Derece alanlar ve yemekleri; Meryem Kadife (teltel), Hakime Demirel (kater), Ayşegül İlci (hasıda)

Deneysel Hitit Mutfağı Yemekleri:

Jüri Üyeleri; Ülkü Menşure Solak, Asuman Albayrak, Ahmet Uhri

Derece alanlar ve yemekleri; Yusuf Dalkılıç (zalpa), İsmail Demiralan (zalpa), Haydar Savaş Akkuş (zalpa)

Yarışmada bir de jüri özel ödülleri dağıtıldı. Buna göre çorbalarda, Şennur Küçükahıskalı (ekşili çorba), sebze yemeklerinde Yüksel Filiz (livik), et yemekleri ve kebaplarda Veli Yılmaz (mimbar), hamur işleri-pilavlar-ekmeklerde Necla Demirparmak (yufkalı nohutlu mantı), tatlılarda Ayşe Sarıca (şıra tarhanası), deneysel Hitit mutfağında Arife Açıkbaş (acısu çöreği) ödül aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title