Haberler

Çorum Müftüsü Aşık Açıklaması

Çorum Müftüsü Mehmet Aşık, "Mübarek Miraç Kandili gecesinde kendimizi hesaba çekmeli, ömrümüzün muhasebesini yapmalıyız" dedi.

Çorum Müftüsü Mehmet Aşık, "Mübarek Miraç Kandili gecesinde kendimizi hesaba çekmeli, ömrümüzün muhasebesini yapmalıyız" dedi.

Aşık, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çok mukaddes ve bereketli bir geceye kavuşmanın mutluluğu içinde olduğunu ifade eden Aşık, mesajında şunları kaydetti:

"Manevi bunalımların yaşandığı, sevgi, barış, kardeşlik ve huzur ortamına ihtiyaç duyulduğu 21'inci yüzyılda İslam'ın güzel ahlakını yaşayarak, iyilikte, fazilette insanlığa örnek olmalı, İslam'ı bu yolla insanlığın gündemine etkin bir şekilde sokmaya çalışmalıyız. Mübarek Miraç Kandili gecesinde kendimizi hesaba çekmeli, ömrümüzün muhasebesini yapmalıyız. Bu gecede, dinin direği olan namazı camilerde cemaatle, evlerde ihlasla kılarak ve diğer kulluk görevlerimizi de hakkıyla ifa ederek bizlerde manevi miraca ermeliyiz. Yine bu gecede, dinimizin ısrarla istediği birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma, yardımlaşma, sevgi, saygı, hoşgörü gibi yüce duyguları aramızda pekiştirmeli, dini ve milli değerler etrafında birleşmeliyiz. Bu vesileyle Müslüman kardeşlerimin kandilini tebrik eder, Miraç Kandili'nin ülkemize ve bütün insanlığa huzur, barış getirmesini temenni ederim."

Muhabir: İsmail Çimen

Yayıncı: Mehmet Kumcağız - ÇORUM

Kaynak: AA / Yerel

Miraç Kandili Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title