Haberler

Çorum Müftülüğünden "Kadının Korunmasında Değerlerin Rolü" Projesi

Çorum Müftülüğü tarafından kadına yönelik şiddetin engellenmesi için yeni bir proje hazırlandı. "Kadının Korunmasında Değerlerin Rolü" adı altında hazırlanan proje yarın başlayacak.

İl Müftüsü Mehmet Aşık, son yıllarda artış gösteren kadınlara yönelik şiddet olayları ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir kısım tedbirler alındığını belirterek, Çorum'da da bu alanda Müftülük olarak ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.

Çorum'da birçok kamu kurum ve kuruluşun yanı sıra siyasi ve hukuki birimlerinde bu projenin içerisinde olduğunu dikkat çeken Aşık, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için herkesin kolları sıvadığını dile getirdi.

Kadının toplumdaki yerinin korunması ve gelecek nesillerin de bu bilinçle yetişmesi gerektiğini dile getiren Aşık, ayrıca bu projenin bir devlet projesi olduğunu günümüzde aile kavramının aldığı yaranın sarılması için toplumun tüm kesimlerinin ortak hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'deki aile kurumunda büyük bir yıkımın olduğunun altını çizen Müftü Aşık, "Bu kötü hastalıktan kurtulmak için çalışma başlattık. Çorum Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü'nün de katkısının bulunacağı projemizin amacı aileyi ayakta tutabilmek için her ay konferanslar düzenlemektir. Ankara Üniversitesi'nden gelecek olan uzman akademisyenler burada vatandaşlarımıza ailenin önemini anlatacak. Avrupa'ya baktığımız zaman aile sistemi adeta çökmüş durumdadır. Bizde de baş gösteren bu yıkımları engellemek

için basında görev yapan arkadaşlarımızın da desteği bizim için çok önemlidir. Bir gemi düşünün bu ülkedeki herkes bu gemide seyahat etmektedir. Eğer bu gemi su sızdırırsa ya da batarsa gemide bulunan herkes boğulur. Yıkılmış bir aile de batmış bir gemi gibidir. Yapılan araştırmalarda görülen odur ki kadına şiddet ile birlikte uyuşturucu oranında da büyük bir artış yaşanıyor. Aile de şiddet olan bir evin çocukları da kötü alışkanlıklar ediniyor. Dolayısıyla aile gemisini batırmayalım. Aile yuvası sağlam

olursa toplumda sağlam olur" diye konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title