Haberler

Çorum: Kobi'lerin Sorunları Çorum'da Tartışıldı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Merzifon Askeri Havaalanı'nın Sivil ve Tarifeli Uçuşlara Açılabilmesi İçin 1 Ay İçinde İhaleye Çıkılacağını Belirterek, "Havaalanının 2007 Uçuş Sezonuna Yetiştirilmesi Planlanıyor" Dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Merzifon Askeri Havaalanı'nın sivil ve tarifeli uçuşlara açılabilmesi için 1 ay içinde ihaleye çıkılacağını belirterek, "Havaalanının 2007 uçuş sezonuna yetiştirilmesi planlanıyor" dedi.

Merkezi İstanbul'da bulunan Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇESİAD) ile Halk Bankası Genel Müdürlüğü tarafından Çorum Anitta Otel'de "KOBİ'lerin Sorunları ve Çözüm Önerileri" paneli düzenlendi. ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sezikli, panelde yaptığı konuşmada, amaçlarının, öncelikle Çorum'da daha sonra da yurt genelinde KOBİ'lerin sorunlarını tespit edip çözüm önerileri getirmek olduğunu söyledi.

Türkiye'de tüm işletmelerin yüzde 99.8'ini oluşturan KOBİ'lerin istihdamın yüzde 76.7'sini sağladığını ve toplam katma değerin de yüzde 26.5'ini oluşturduğunu belirten Sezikli, bu tablonun, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de KOBİ'lerin ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu gösterdiğini vurguladı. Sezikli, KOBİ'lerin temel sorunlarının vizyon eksikliği, sermaye yetersizliği, standardizasyon sorunları, Ar-Ge çalışmalarına bütçe ayıramama, nitelikli eleman ihtiyacının karşılanamaması, ham madde teminindeki vergisel yükler olarak sıralanabileceğini vurguladı.

KOSGEB, TÜBİTAK ve çeşitli bankaların eksiklikleri gidermek anlamında destek çalışmaları olduğunu dile getiren İsmail Sezikli, bürokrasinin KOBİ'lerin önündeki en büyük engel olduğunu, cep telefonuyla birkaç dakikada kredi değerlendirmesi yapılan bir ortamda, haftalar alan başvuru değerlendirmesi ve evrak yoğunlunun KOBİ'lerin desteklerden yararlanmayı alternatif olarak görmemesine sebep olduğunu da sözlerine ekledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da panele telekonferansla katılarak, Çorumlu sanayici ve iş adamlarının sorularını cevaplandırdı. Merzifon Askeri Havaalanı'nın sivil ve tarifeli uçuşlara açılabilmesi için 1 ay içinde ihaleye çıkılacağını bildiren Bakan Yıldırım, havaalanının 2007 uçuş sezonuna yetiştirilmesinin planlandığını söyledi. Çorumlu iş adamlarının, "Çorum'un tren yolu bağlantısının ne zaman sağlanacağı" yönündeki sorusu üzerine Bakan Yıldırım, tren yolunun Çorum için orta ve uzun vadede programa alınacağını kaydetti.

Oturum başkanlığını KOSGEB Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Küçükçirkin'in yaptığı panele konuşmacı olarak, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) üyesi Prof. Dr. Halil Sarıaslan, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi aynı zamanda Dünya Gazetesi yazarlarından Prof. Dr. Mithat Melen, Dünya Gazetesi yazarı Dr. Rüştü Bozkurt, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Dr. Şahap Kavcıoğlu ve Gelir İdaresi Başkanlığı Gelir Yönetimi Daire Başkanlığı Grup Başkanı Ercan Durgun katıldı. Panelde AK Parti Çorum milletvekilleri Ali Yüksel Kavuştu, Murat Yıldırım ve Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Kılıç ile çok sayıda sanayici ve işadamı da hazır bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title