Haberler

Çorum İl Sağlık Müdürü Dr. Fikret Purtul:

Çorum İl Sağlık Müdürü Dr. Fikret Purtul, Çorum'daki Sağlık Ocaklarının Kalitesinin Artırıldığını Belirterek, Hastaların Hastanelerden Önce Bu Merkezleri Tercih Etmeleri Gerektiğini Söyledi.

Çorum İl Sağlık Müdürü Dr. Fikret Purtul, Çorum'daki sağlık ocaklarının kalitesinin artırıldığını belirterek, hastaların hastanelerden önce bu merkezleri tercih etmeleri gerektiğini söyledi.

Hastanelerin yoğunluğunun her geçen gün arttığına dikkat çeken Dr. Fikret Purtul, "Vatandaşlar, ön tedavi için ilk olarak Sağlık Ocaklarına başvursunlar, daha sonra gerek duyulur ise hastaneye gitmeleri gerekiyor. Sağlık Ocakları gerekli donanımları yapıldı. Vatandaşlarımız daha iyi sağlık hizmeti verilmesi ve hastanelerdeki yoğunluğun hafifletilmesi için sağlık ocaklarından vatandaşlarımız yararlanmalıdır" dedi.

Türkiye'de özellikle son yıllarda sağlık alanında büyük reformlara imza atıldığını belirten Sağlık İl Müdürü Fikret Purtul, hastanelerin birleştirilerek sağlık hizmetlerinin tek elden verilmeye başlandığını vurguladı.

Hastanelere gelen hastalara hekim seçme özgürlüğü getirildiğini anlatan Müdür Purtul, "Çorum İli olarak sağlıkta iyi bir yerdeyiz. Kalitemiz var. Tek sorunumuz personel yetersizliği. Koruyucu sağlık hizmetleri standartlarını yakalamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz, hastaneye gitmeden önce sağlık ocaklarımıza gitmeleri. Çünkü son dönemde sağlık ocaklarımızı da çok geliştirdik. Sağlık ocaklarımızın kalitesini artırdık" diye konuştu.

(ES-BÖ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title