Haberler

Çorum: Gürsel ve Uçar Hakkında "Hakaret" Davası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum İl Başkanı Gürsel Yıldırım ve Merkez İlçe Başkanı İsmail Uçar Hakkında, 'İrtikap' İddialarıyla İlgili Yargılandıkları Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nce Çeşitli Cezalara Çarptırılan Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri'ne Hakaret Ettikleri Gerekçesiyle Dava Açıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum İl Başkanı Gürsel Yıldırım ve Merkez İlçe Başkanı İsmail Uçar hakkında, ''irtikap'' iddialarıyla ilgili yargılandıkları Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nce çeşitli cezalara çarptırılan AK Partili Belediye Meclis Üyeleri'ne hakaret ettikleri gerekçesiyle dava açıldı.

Edindiği bilgilere göre, AK Partili belediye meclis üyeleri Hüseyin Kılıç, Selim Seven, Ahmet Yetim ve Nurettin Yıldırım, CHP Çorum İl Başkanı Gürsel Yıldırım ve Merkez İlçe Başkanı İsmail Uçar'ın 11 Eylül 2006 tarihinde yerel gazetelerde çıkan açıklamaları üzerine ''Çorum Belediyesi'ne, AK Parti grubuna ve kendilerine hakaret edildiği'' gerekçesiyle 15 Eylül tarihinde Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Gürsel Yıldırım'ın gazetelerde çıkan ''Eskiden Çorum'da kötü yola düşen kadınlara tövbe ettirildikten sonra 40 tas su döküp kirlerinden arındırırlarmış. Bu arkadaşlarımıza bin dereden su getirseler yine fayda etmez'' açıklaması ile İsmail Uçar'ın ''Belediye meclisinde bir kaç çapulcuya meydanı boş bırakmayacağız. Belediyenin itibarının kazanılması için belediyenin bu çapulculardan kurtulması lazım'' açıklamasını, Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerine aykırı olduğunu tespit eden savcılık, söz konusu kişiler hakkında Çorum 2. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmasına karar verdi.

Davanın ilk duruşmasının 17 Ocak 2006 tarihinde görüleceği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title