Haberler

Çorum - Gündoğdu´Dan Anayasa Değişikliğine Destek

Çorum'da Konferansa Katılan Memur-sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Anayasa Değişikliği Paketinde Var Olan Maddelerin Hiçbirinin Lüzumsuz Olmadığını Hepsinin Eksikliklere Rağmen Harika Olduğunu Söyledi.

Çorum'da konferansa katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, anayasa değişikliği paketinde var olan maddelerin hiçbirinin lüzumsuz olmadığını hepsinin eksikliklere rağmen harika olduğunu söyledi.

Gündoğdu, "İmralı'ya selam göndererek onları amca, dayı ilan ederek sendikacılık ve siyasetçilik yapma devri bitsin. Kimin ne kadar ufku ve projesi varsa o kadar ayakta kalsın. Yarasalar ışığı sevmez. Anayasa paketi, ışığın, aydınlığın artması bütün yarasaların yürürlükteki çalışma şeklini sona erdirecek bir yaklaşım olacak" dedi.

Memur-Sen Çorum Şubesi'nin düzenlediği "Kuşatılmış Demokrasi ve Sivil Toplum" konulu konferansa katılmak üzere bugün kente gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Vali Mustafa Toprak ve Belediye Başkan Vekili Zeki Gül'ü ziyaret etti. Belediye ziyaretinde yaptığı açıklamada, anayasa değişikliği paketinde memurlara toplu sözleşme hakkının verilmesinin önemli bir kazanç olduğunu belirterek, ayrıca grev hakkının da verilmesi gerektiğini vurguladı. Anayasa değişiklik paketinde yer alan maddelerin hiçbirinin lüzumsuz olmadığını hepsinin eksikliklere rağmen harika olduğunu ifade eden Gündoğdu, "Bu zamana kadar emekçiyiz, alın terini, ekmeği önemsiyoruz. Özgürlüklerden yana sivil toplum örgütüyüz, özgürlükleri önemsiyoruz. Her darbe girişimi e-muhtırası ya da darbesi, balyoz planı ya da ıslak imzası bu milletin ve çalışanların özgürlüklerini tokatlamıştır. Artık sendikacıların yada siyasetçilerin 'dayıma söylerim' diye darbecileri kendisine akraba göstererek ayakta kalma anlayışı bitmeli" diye konuştu.

AMCA-DAYI DEVRİ BİTSİN

İmralı'ya selam göndererek onları "amca, dayı" ilan ederek sendikacılık ve siyasetçilik yapma devrinin bitmesi gerektiğini dile getiren Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Kimin ne kadar ufku ve projesi varsa o kadar ayakta kalsın. Yarasalar ışığı sevmez. Anayasa paketi ışığın, aydınlığın artması bütün yarasaların yürürlükteki çalışma şeklini sona erdirecek bir yaklaşım olacak. Her bir maddesini önemsiyoruz. Eksik maddeler var ama Kenan Paşa ve avenesini korumak için anayasaya koyulmuş geçici 15. madde ve bugünkü darbe girişimlerinin de dayanağı olan o maddenin çıkarılması bile Türkiye için 50 yılın en iyi kazancıdır. Toplu sözleşme hakkı da en önemli kazançtır" diye konuştu. Gündoğdu, akşamda Afra Kültür Merkezi'nde yapılacak olan konferansa konuşmacı olarak katılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title