Haberler

Çorum: Fransa'da "Ermeni Soykırımını İnkar Yasası Tasarısı"nın Kabul Edilmesine Tepkiler

Çorum Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Başkanı Mustafa Yağlı, Fransa Parlamentosu'nda Sözde Ermeni Soykırımının İnkarını Suç Sayan Yasa Tasarısının Kabul Edilmesinin Fransız Parlamentosu ve Demokrasisine Sürülen Kara Bir Leke Olduğunu Söyledi.

Çorum Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Başkanı Mustafa Yağlı, Fransa Parlamentosu'nda sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa tasarısının kabul edilmesinin Fransız Parlamentosu ve demokrasisine sürülen kara bir leke olduğunu söyledi.

Globalleşen dünyada ekonomik, sosyal ve siyasal bir çok konuda sivil toplum örgütlerinin belirleyici rol oynadığını, hatta devlet politikalarına yön verdiğini kaydeden Mustafa Yağlı, "Ancak ne yazık ki, bu çalışmaların her zaman gerçekçi temellere oturmadığına ve olumlu yönde olmadığına, Ermeni lobilerinin Fransız Parlamentosu'nda onaylanmasını sağladıkları yasa ile tüm dünya şahit olmuştur" dedi. Kabul edilen tasarı hakkında Yağlı, "Çok uzun zamandan beri bıkmadan Türk Ulusu'nun bütünlüğüne ve kimliğine saldırılarını sürdüren Ermeni lobisi, akıl dışı ve tarihsel gerçekliği bulunmayan bir yalana, Fransız Parlamentosu'nu da satın alarak ortak etmiştir. Fransa'nın almış olduğu bu karar, bir sonuç değil, alçakça bir planın ilk adımıdır. Bundan sonraki süreçte, Fransa ve Ermenistan'ın, ölen Ermeniler'in yakınlarına tazminat ödenmesi isteği gündeme gelecektir. Sabıka dosyası, insanlık aleyhine işlediği suçlar nedeniyle bir hayli kabarık olan Fransa'nın, tarihinde insanlık adına utanılacak hiçbir eylemi bulunmayan Türkiye aleyhine almış olduğu bu karar, en hafif ifadesi ile pişkinliktir, çifte standarttır" diye konuştu.

İnsan hakkı ihlalleri olduğu gerekçesi ile pek çok defalar, pek çok ülkeye fiilen müdahale eden, hatta orduları ile işgal eden ABD ve AB ülkelerinin, Fransız Parlamentosu'nun almış olduğu bu karar karşısında, kararın Fransa'nın iç meselesi olduğu gerekçesi ile sessiz kalmalarının son derece anlamlı olduğuna dikkat çeken Mustafa Yağlı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bize göre bu tavır, Fransa'nın almış olduğu kararın üstü örtülü bir şekilde onaylanmasıdır. AB ülkeleri bir taraftan düşünce özgürlüğünün önünde engel kabul edip TCK'nın 301. maddesinin kaldırılmasını Türkiye'ye dayatırken, diğer taraftan bir yalanın inkar edilmesini ve tarihi gerçeklerin dile getirilmesini engellemekte ve bu yöndeki çalışmalara destek vermektedir. Fransız Hükümeti'nin, bu kararın alınması sürecinde pasif kalması da, samimi bir tutum olmaktan çok, diplomatik bir manevradır. Bu tutumların iyi değerlendirilmesi gerekir. Türkiye'de bulunan tüm sivil toplum örgütleri olarak ülkemizi yıpratmak amaçlı bu harekete topyekün karşı çıkarak, haklı davamızı bıkmadan usanmadan dile getirmeli ve bunun için güç birliği yapmalıyız. Bütün dünya bilmelidir ki, Türk Ulusu kenetlendiğinde, tarihte örneğini defalarca gördüğümüz gibi hiçbir kuvvet bu gücün karşısında duramaz. Bizler Çorum'da üye kuruluş sayısı 85'i bulan Sivil Toplum Kuruluşları Birliği olarak Fransa'yı insan haklarına aykırı bu tutumundan dolayı şiddetle kınıyor ve Çorum Sivil Toplum Kuruluşları olarak mücadelemizi en son noktaya kadar sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz. Yaşasın ulusal onurumuz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title