Haberler

Çorum: Emekli Bir Bankacının Banka Hesaplarında Oynama Yaptığı İddia Edildi

Çorum'da bir banka şubesinden emekli olan müdür yardımcısı hakkında, bankada çalıştığı dönemde müşteri hesaplarında oynama yaptığı ve zimmetine para geçirdiği iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Edinilen bilgiye göre, 2005 yılında Çorum'daki bir banka şubesinden emekli olan müdür yardımcısı Ş.Ö'nun (50), yurt dışında çalışan Çorumlu gurbetçilerin hesaplarından başka bir hesaba aktarma yaptığı iddia edildi. İddiaya göre, gurbetçilerin yaz döneminde hesaplarına yatırdıkları mevduatı gelecek yıla kadar işletmediklerini düşünen Ş.Ö'nün, müşteriler bankaya geldiklerinde diğer yurt dışı hesaplarından aktarma yaparak, şifre girip fiş kestiği tespit edildi. Ş.Ö'nün ayrıca diğer banka çalışanlarının şifresine girip fiş kestiği, imza yetkisini kullanarak olayı gizlediği belirlendi. Müşterilerin şikayeti üzerine banka müfettişleri konuyla ilgili soruşturma başlattı. Banka müfettişleri yaptıkları incelemenin sonunda, hazırladıkları rapor doğrultusunda Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Banka hesaplarında yapılan oynamanın 8 milyon YTL kadar olduğu öne sürüldü. Müfettişlerin yaptığı inceleme sonucunda hesap aktarmalarında kesilen fişlerin bulunamadığı, mal varlığına tedbir konulan bankacının müfettişlere ifade vermeye gelmediği de öğrenildi. Bu arada, söz konusu banka şubesinden emekli olduktan sonra Çorumgaz Şirketi'nin muhasebe bölümünde İdari ve Mali İşler Müdürü olarak çalışmaya başlayan şahsın, 10 ay görev yaptıktan sonra ağustos ayında izine ayrıldığı, eylül ayında rahatsızlandığını beyan ederek, ücretsiz izin kullandıktan sonra 15 Ekim 2006 tarihinde bu şirketten istifa ettiği öğrenildi. Bekar olan bankacının telefonlarına ulaşılamadığı, Ankara'da bulunan kardeşiyle yaşadığının tahmin edildiği bildirildi.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title