Haberler

Çorum'da Yerel Yönetimler

Çorum'un İskilip İlçesi'nin Ak Partili Belediye Başkanı Orhan Öztürk, Hükümetin Geçici İşçilere Kadro Vermesine Yönelik Çalışma Yapmasına Tepki Gösterdi.

Çorum'un İskilip İlçesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Orhan Öztürk, hükümetin geçici işçilere kadro vermesine yönelik çalışma yapmasına tepki gösterdi.

Son günlerde kamuda özellikle belediyelerde çalışan geçici işçilere kadro verilmesi konusunda bakanlık nezdinde çalışma yapıldığı haberlerinin kamuoyunda yer aldığını belirten Orhan Öztürk, geçici işçilerin kadroya alınmasının devlete ek bir yük getireceğini kaydetti. Kamuda çalışan yaklaşık 200 bin geçici işçinin ağırlıklı kesiminin belediyelerde çalıştığını hatırlatan İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk, "Belediyelerde çalışan geçici işçilerin olması gereken rakamın en az 3-4 misli olduğu, belediyelerin çalıştırdığı personelin maaşlarını veremeyecek gelir yetersizliği içerisinde olduğu da kamuoyumuzun malumudur. Bu konuda herkes belediye kadrolarının oy hesabıyla haksız ve adaletsiz bir şekilde şişirildiklerini, kendi işyerlerinde bir kişiye bile fazladan iş vermeyenlerin belediye makamlarında halkın kesesinden ihtiyaç olmayan personeli aldıklarını hepimiz biliyoruz. Belediyelerde gıda, çevre, jeoloji, harita, inşaat mühendisi konusunda ciddi yetersizlikler varken ihtiyaç olmayan yüzlerce elemanın kadroya alınması yanlıştır" dedi.

Maaş ödemekte sıkıntı çeken belediyelerin bir de kadro verilmesi gibi bir uygulamaya muhatap edilmelerinin hizmetlerdeki tıkanmayı getireceğini belirten Öztürk, "Belediyenin en yüksek makamındaki kişiler kadroya sahip değildir. Beceremeyen, emanete yeterince sahip olamayan siyasilerin seçim yoluyla çıkışları verilirken bunların emri altında çalışan personelin 'Katolik nikahı' gibi kadroya kavuşturulması haksızlık ve yanlıştır. Bu tür haksızlıklar ve yanlışlıklar halk artık eskiye göre daha bilinçleniyor denilen günümüzde bile tekrarlanırken kimsenin bu yanlıştır özel şirket olsa yıllar önce iflas etmesi gereken belediyeleri daha batağa sürüklüyorsunuz dememektedir" şeklinde konuştu.

Esas olan gayenin işlerin ve hizmetin güvenceye kavuşturulması olduğunu kaydeden Başkan Orhan Öztürk, işçinin memurun güvenceye kavuştuğu bir ülkede gelişmenin ve kalkınmanın hayal olduğunu söyledi. Öztürkü, "İşini kaybetme riski olmayan bir çalışma ve devlet düzeninde aslında geleceğimizi de katletmekteyiz. Halbuki bugün gelişmiş ülkelerde işçinin memurun değil işin hizmetin güvencesi vardır. Hizmette devamlılık vardır. Bu anlayış esasında daha çok insanın iş ve ekmek bulmasını sağlayacak bir anlayıştır. Hizmette devamlılık anlayışı devlette devamlılık anlayışıyla yer değiştirmiştir. Devlette devamlılık vardır ifadesi yanlıştır. Hizmetin üretilmesini sağlayamayan devlet zaten yok sayılır. Nerde devlet diyenler aslında nerde hizmet demek isteyenlerdir" diye konuştu.

Kadro verilecekse önce o kurumun en üst yetkilisine verilmelidir diyen Öztürk, "Bunun için de seçimleri demokrasiyi bir tarafa bırakmak şarttır. Yatanla çalışanın, halka karşı sorumlu olanla gerçek anlamda sorumlu olmayanın aynı kefeye konulduğu bir sistemde niye geri kaldık sorusunu lütfen kimse sormasın. Değil geçici işçiler daimi işçilerin de memurların da kadrolu olması yanlıştır, bu ülkenin dünyada hak ettiği yeri almasını engelleyen problemlerin sebeplerinden birisidir" ifadelerini kaydetti.

(BÖ-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title