Haberler

Çorum'da Yerel Yönetimler

Çorum Belediyesi'nin Hayata Geçirmeye Hazırlandığı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Halkla Ortaklaşa Yapılması İsteniyor.

Çorum Belediyesi'nin hayata geçirmeye hazırlandığı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin halkla ortaklaşa yapılması isteniyor.

Çorum Belediyesi eski belediye meclis üyesi ve İkbal Kent Toplu Konutları Kooperatifi Başkanı İlyas Damar, Çorum Belediyesi tarafından Çorum'un eski dokusunun değiştirilmek suretiyle kente yeni bir model yapmak ve şehirde tıkanan trafiğe çare bulmak için hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin halk ve belediye ortak çalışma yaparak hayata geçirilmesi önerdi. Çorum'un Kunduzhan Mahallesi, Çöplük, Ulukavak, Yeni Mahalle, Üçdutlar Mahallesinin eski yapılarla dolu olduğunu belirten İlyas Damar, TOKİ ile işbirliği yapılarak, vatandaş-belediye ortak çalışmasıyla Kentsel Dönüşüm Projesi'nin hayata geçirilebilineceğini söyledi.

Belediyenin tek başına Kentsel Dönüşüm Projesi'nin maliyetinin altından kalkamayacağını ifade eden İlyas Damar, "Çorum Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Projesi'ni, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğinde uygulamaya geçirmesi gerekir, aksi takdirde proje daha çalışmaya başlamadan biter. Çünkü bunun maliyeti çok yüksek olur ve belediyede bu yükün altından kalmaz. TOKİ işbirliğinde hayata geçirilirse hem bu proje daha gerçekçi olur, hem de belediyenin sırtına ağır yük yüklemekten kurtarılmış olunur" şeklinde konuştu.

(ES-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title