Haberler

Çorum'da Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ile Maliye Bakanı Şimşek'in katıldığı törende, 5 gölet, 2 taşkın koruma ve 1 sulama tesisinin temeli atıldı, yapımı tamamlanan 7 taşkın koruma tesisi hizmete açıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çorum'da bazı tesislerin temelinin atılması ve hizmete açılması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Çorum Belediyesince Mimar Sinan Mahallesi'ndeki kapalı semt pazarında düzenlenen mahalle iftarının yapıldığı alandaki törende konuşan Bakan Eroğlu, yatırımlarından fazlasıyla nasibini alan Çorum'da son 11 yılda bakanlık tarafından 631 milyon liralık yatırım yapıldığını söyledi.

Dört sulama tesisinin hizmete açıldığı Çorum'da 7 bin 800 dekar tarım arazisine su temin edildiğini ve 196 bin dekar zirai arazinin sulama suyu depolama tesislerinin tamamlandığını ifade eden Eroğlu, 2 adet içme suyu tesisinin hizmete açıldığı kentte, 43 taşkın koruma tesisi inşaatının da tamamlanarak, 7 ilçe, 4 mahalle, 20 köy, 6 belde ve 15 bin dekar arazinin, taşkın zararlarından korunduğunu kaydetti.

Eroğlu, "2013 ve 2014 yılını Çorum'da bakanlık açısından yatırımlarda hamle yılı ilan ediyoruz. Türkiye'de çok büyük bir projeye, çılgın bir projeye imza atıyoruz. 1000 günde 1000 gölet ve modern sulamasını. Çorum'a da 12 tane düşüyordu. Maliye Bakanımızın desteğiyle vekillerimizin çabasıyla bunu 24'e çıkardık. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından merkez Şeyh Mustafa, Boğazkale Evci, Sungurlu Aşağı Fındıklı, Mecitözü Bayındır ve Geykoca göletleri ile 2 adet taşkın koruma ve bir adet sulama tesisinin temeli atılırken, yapımı tamamlanan 7 taşkın koruma tesisinin de açılışı yapıldı.

Törene Çorum Valisi Sabri Başköy, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Murat Yıldırım ve Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü katıldı.

Törenin ardından Bakanlar Eroğlu ve Şimşek, vatandaşlarla iftar yaptı. Vatandaşlarla sohbet ettikten sonra Fatih Sultan Mehmet Cami'nde akşam namazını kılan Bakanlar Eroğlu ve Şimşek, Ankara'ya hareket etti. - Çorum

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title