Haberler

Çorum'da Şehit Ailelerine "Şehadet Belgesi" Töreni

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca çıkan çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Uzman Çavuş Erdal Tekeci ile Mardin'in Derik ilçesinde teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay...

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca çıkan çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Uzman Çavuş Erdal Tekeci ile Mardin'in Derik ilçesinde teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş'ın ailelerine "Şehadet Belgesi" verildi.

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, kentteki bir restoranda düzenlenen programda, Anadolu coğrafyasının yeryüzünün en stratejik, en kıymetli, en bereketli ve en zengin toprakları olduğunu, tarihte bugüne kadar birçok medeniyetin Anadolu'da ikamet ettiğini ancak hiçbir medeniyetin Türkler kadar uzun kalamadığını söyledi.

Türklerin dışındaki hiçbir medeniyetin Anadolu coğrafyasında 200 yıldan fazla kalamadığını ifade eden Kılıç, "Sadece biz bin yıldır bu coğrafyadayız, kıyamete kadar da bu coğrafyada kalacağız. Çünkü bu toprakların her santimetrekaresi bin yıldır nesiller boyunca şehit kanlarıyla sulanmıştır. Bu coğrafya vatan olmuştur." dedi.

Özellikle Anadolu coğrafyasında yaşayan her ailenin yakın geçmişte şehitler verdiğini dile getiren Kılıç, şöyle konuştu:

"Hangi aileye sorarsanız sorun ya Çanakkale'de, ya Balkan Harbi'nde, ya Birinci Dünya Harbi'nde ya da Kurtuluş Harbi'nde en az bir şehitleri vardır. Bilmediğimiz bin yıllık geçmişe gittiğimizde de soyumuzda bizi bugünlere taşıyan nesillerde de mutlak sayısız şehit vermişizdir. Bu coğrafyada yaşamanın bedeli budur. Bir toprağı vatan yapmanın bedeli budur. Eğer biz bu coğrafyada bin senedir varsak her birimizin gönül derinliklerinde 'ya devlet başa ya kuzgun leşe' dediğimiz için, her birimizin gönül derinliklerinde şehadet arzusu olduğu için varız. 'Ölürsek şehit kalırsak gaziyiz' dediğimiz için varız."

Türkiye'nin yeniden şahlandığının ve büyük bir hızla büyüdüğünün altını çizen Kılıç, "Türkiye, ABD Dışişleri Bakanlığının 2013 dünya bülteninde 'cin şişeden çıktı' başlığıyla yer aldığı için, sınırlarını, kalıplarını kırdığı için, yeniden medeniyetin, insanlığın, merhametin, şefkatin yüksek değerlerine sahip çıktığı için, insanlık ve medeniyet adına tavır koyduğu için durdurulmaya çalışılıyor ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar olacaktır." diye konuştu.

İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ ise Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini, bugünlerde birlik ve beraberlik içerisinde olmanın önemli olduğunu belirtti. Kurum olarak şehit aileleri ve gazi yakınlarının her zaman yanında olacaklarını vurgulayan Üstündağ, Türk milletinin şehitlerine minnettar olduğunu, gazilerine de her daim sahip çıkacağını kaydetti.

CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de konuşmalarında birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Konuşmaların ardından şehit ailelerine şehadet belgeleri takdim edildi. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 23 Eylül'de şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erdal Tekeci (27) ile Mardin'in Derik ilçesinde görevden dönen askerleri ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 26 Eylül'de şehit düşen Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş'ın (22) şehadet belgeleri Vali Kılıç tarafından yakınlarına teslim edildi.

Vali Kılıç, şehit ailelerine hizmet anısı plaketini de takdim etti.

Programda vatan savunmasında şehit olan güvenlik güçleri ile İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarında şehit düşenler için dua edildi.

Programa Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, siyasi partilerin il başkanları, bazı kurum amirlerinin yanı sıra şehit ailesi ve gaziler de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Şemdinli Hakkari Çorum PKK Politika Güncel Haberler

title