Haberler

Çorum'da Sayıları Her Geçen Gün Artan Köpekler Kısırlaştırılıyor

Çorum'da Vatandaşların Yoğun Olarak Şikayet Ettiği Başıboş Köpeklere Çare Arayan Belediye, Hayvan Barınağında Köpekleri Kısırlaştırıyor.

Çorum'da vatandaşların yoğun olarak şikayet ettiği başıboş köpeklere çare arayan belediye, hayvan barınağında köpekleri kısırlaştırıyor.

Bahabey Çamlığı'ndaki hayvan barınağında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Turan Atlamaz, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince yapılması zorunlu olan hayvan barınağını, barınaktan ziyade hayvan hastanesi konumuna getirdiklerini ve burada sokak köpeklerine bulaşıcı hastalıklara karşı aşı ve kısırlaştırma işlemleri yapıldığını açıkladı. Köpeklerin tedavilerinin ardından bakmak isteyenlere ücretsiz olarak verileceğini dile getiren Başkan Atlamaz, "Yasada belirtilen her türlü isteği yerine

getireceğiz. Hayvanlar kısırlaştırılıp, bakımını yaptıktan sonra beslemek isteyen herkese verilecek. Köpekler, zararsız hale geldikten sonra salınacak" dedi.

Bir sokak hayvanının kısırlaştırılmasının bakımı hariç 80 YTL'ye mal olduğunu belirten Atlamaz, "Köpeklerin kafeslere konarak beslenmesi maliyet olarak çok ağır, ancak bizler belirli alanlarda köpeklerin yemek ihtiyacını karşılamak amacıyla beslenme odaları oluşturacağız. Vatandaşlarımızdan eleştiri yerine başıboş hayvanlara sahip çıkılması yönünde destek ve öneri bekliyoruz. Belediye olarak tüm imkanlarımızı hayvanlarımızın korunması için seferber ettik. Ancak hayvanların korunmasına yönelik sadece

belediyenin mücadele etmesi yetersiz. Vatandaşlarımızdan hayvanlara karşı daha duyarlı olmalarını ve bakım konusunda destek olmalarını bekliyoruz. Şu ana kadar 220 köpek kısırlaştırılarak, aşı işlemleri yapılmıştır" diye konuştu.

(ES-BÖ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title