Haberler

Çorum'da Oynanan, Unutulmaya Yüz Tutmuş Çocuk Oyunları Kitaplaştırıldı

Çorum'da oynanan ve unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kitaplaştırıldığı bildirildi.

Çorum'da oynanan ve unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kitaplaştırıldığı bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Çorum'da oynanan ve unutulmaya yüz tutan çocuk oyunlarının derlenmesi amacıyla okullarda çalışma başlatıldığı belirtildi.

Öğrencilerden bildikleri oyunları bilgisayar ortamında yazarak Milli Eğitim Müdürlüğü'nün AR-GE bölümüne göndermelerinin istendiğinin kaydedildiği açıklamada, derlenen dokümanların ayrıştırıldığı ve öğrenci fotoğraflarıyla süslenerek kitap haline getirildiği bildirildi.

Açıklamada, gelenekselleşmiş oyunların olduğu kitapta, "Aç kapıyı bezirgan başı", "Ali vapura bindi İstanbul'da indi", "Balık ağı", "Birdirbir",

"Çadırımın üstüne", "Dağlar kızı", "Düllü", Eski minder" gibi yöresel oyunların yer aldığı belirtildi.

Oyunların nerelerde, nasıl, kaç kişiyle oynanacağının görsel olarak ve tekerlemelerin eşliğinde anlatıldığının belirtildiği açıklamada, kitabın başta ilköğretim okulları olmak üzere tüm eğitim kurumlarına ve kütüphanelere dağıtılacağı kaydedildi.

- ÇORUM

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title