Haberler

Çorum'da Kkka Hastalığı'ndan Bir Kişi Daha Hayatını Kaybetti

Çorum'un Mecitözü İlçesine Bağlı Alören Köyünde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (Kkka) Virüsü Taşıyan Kene Tarafından Isırılan Bir Vatandaş Hayatını Kaybetti.

Çorum'un Mecitözü ilçesine bağlı Alören köyünde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü taşıyan kene tarafından ısırılan bir vatandaş hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Çorum'da ikamet eden Arif Taş (80), 28 Temmuz Cuma günü nohut hasadı için Mecitözü ilçesine bağlı Alören köyüne gitti. Burada bir süre akraba ve arkadaşlarıyla hasret gideren Taş, daha sonra nohut toplamak için köy yakınlarındaki tarlasına gitti. Tarlada nohut toplarken kene tarafından göbeğinden ısırılan yaşlı adam keneyi koparıp attı. Kene konusunu yanında bulunan eşi Feride Taş'a anlatan Arif Taş, kenenin zararsız olduğunu düşündüğü için de hastaneye gitmedi. 1 Ağustos Çarşamba

günü aniden rahatsızlanan yaşlı adam, yüksek ateş ve halsizlik belirtileriyle yakınları tarafından Çorum Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Burada tetkikleri yapılan Taş, görevli doktorla kendisini hastaneye götüren yakınlarına kene tarafından ısırıldığını söylemedi. O gün yapılan tetkikleri normal çıkan yaşlı adam yapılan tedavinin ardından taburcu edilerek evine gönderildi.

Eve gittikten sonra durumunda bir değişiklik olmayan ve rahatsızlıkları artan Arif Taş, 3 Ağustos Cuma günü yakınları tarafından tekrar Çorum Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Burada yapılan kan tahlillerinde sırasında Arif Taş'ın kanındaki anormalliği fark eden Laborant Mehmet Atar, durumu görevli doktorlara bildirdi. Bu gelişme üzerine kendisinin kene tarafından ısırılıp ısırılmadığı sorulan Arif Taş, tarlada çalıştığı sırada kene tarafından ısırıldığını belirterek keneyi kendi imkanlarıyla

çıkarttığını ancak zararsız olduğu düşüncesiyle kimseye söylemediğini ifade etti. Bu gelişme üzerine Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edilen yaşlı adam yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 6 Ağustos Pazar günü akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

10 çocuk babası Arif Taş'ın cenazesi Ankara'dan ambulansla getirilerek Alveren Köyü'nde sağlık görevlilerinin gözetiminde toprağa verildi. Çorum'da bu yıl kene ısırmasından 5 kişi hayatını kaybederken, son olayla birlikte ölenlerin sayısı 13'e yükseldi.

(BÖ-OMR-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title