Haberler

Çorum'da 'Kardeşlik İftarı'

Alevi ve Sünni vatandaşlar, Nefes Alevi-Bektaşi Kültür ve Eğitim Derneği'nin "Kardeşlik İftarı"nda buluştu.

Vali Sabri Başköy, kentteki bir otelde düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Yunus Emre'nin "Gelin tanış olalım" sözünü hatırlatarak, "İnsanlar birbirlerini tanımazsa, kapılarını, gönüllerini birbirlerine açmazsa, sofralarını, lokmalarını paylaşmazsa birbirlerini tanıma imkanına kavuşamazlar. Tanıyınca kaynaşma olur, kaynaşınca da araya fitne ve fesat girmez. O zaman tanışacağız ve kaynaşacağız" dedi.

Çorum'daki birlik ve beraberliğin artırılması gerektiğini vurgulayan Başköy, şöyle devam etti:

"Bu kardeşliğin, şu sofrada buluşmanın, bu aşı paylaşmanın, etle tırnak olmaya yan gözle bakana da 'boşuna uğraşma, bu kapılar sürmeli, sen bizi birbirimize düşüremezsin' dememiz lazım. Ama bunu sözle değil, kaynaşarak, kenetlenerek söylememiz lazım. 'Bazı sorunlarımız var, duygularımıza hakim olamıyoruz' diyen olabilir. Çanakkale'de nasıl 256 bin vatan evladı toprağa düştüyse, işte bu tablo için düştü. Bu bayrak daha aziz olsun diye düştü. O zaman gelecek nesiller, hem Türkiye'de hem dünyada 'biz de varız, onurlu ve gururlu bir şekilde bu memleketi temsil edeceğiz' diyorlarsa, onların hatırına bazı meseleleri derin dondurucuya koyalım, birbirimizi sevelim, sayalım ve şefkat gösterelim."

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri de insanların birbirlerini kardeş gibi görmesini tavsiye ederek, "Eğer böyle bakmıyorsak, Allah bize bu davranışımızdan dolayı kızar. Bu kardeşlik sofrası birliğimizi, dirliğimizi bozmasın, bozanlara dirlik vermesin. Biz bu akşam kardeşliği gösterdik" diye konuştu.

"Aynı behçenin farklı renkteki gülleriyiz"-

Nefes Alevi-Bektaşi Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Genco Özkan ise kardeşlik iftarının önemine değinerek, "Bizler hangi renkte, hangi mezhepten olursak olalım, aynı bahçenin farklı renkteki gülleriyiz. Bu şekilde hareket etmeliyiz. Bu ülkenin Sünnisi, Alevisi, Şiisi, Caferisi ayrı ayrı bir araya gelmekteydi. Şükürler olsun ki son zamanlarda bu platformlar sayesinde bir araya gelebiliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Alevi Dedesi lokma duası, İl Müftüsü Mehmet Aşık da yemek duası yaptı, Kur'an-ı Kerim okundu.

İftar yemeğine Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, iş adamları ve davetli katıldı. - Çorum

Kaynak: AA / Güncel

Hitit Üniversitesi Sabri Başköy Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title