Haberler

Çorum'da İki AB Projesine Onay

Avrupa Birliği-türkiye Mali İşbirliği Anlaşması Kapsamında Çorum'un Oğuzlar İlçesi Tarafından Hazırlanan İki Projeye Avrupa Birliği (AB) Fonlarından ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'ndan Destek Çıktı.

Avrupa Birliği-Türkiye Mali İşbirliği Anlaşması kapsamında Çorum'un Oğuzlar ilçesi tarafından hazırlanan iki projeye Avrupa Birliği (AB) fonlarından ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'ndan destek çıktı.

Oğuzlar ilçesinde Kaymakamlık tarafından oluşturulan Proje Koordinasyon Birimi her alanda çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ederken, ilçede doğal kaynakların etkin kullanımı, çevre, toplumsal hayat, imkanı kısıtlı gençlerin geliştirilmesi gibi amaçlar ile hazırlanmış projeler kabul ediliyor.

Daha önce, 'Çok Geç Olmadan, Aile Eğitimi' projesi ile AB fonlarından 5 bin 896 euro destek almaya hak kazanan Oğuzlar ilçesi şimdi de 'Kuşlar Grip Olmuş' isimli projeye 4 bin 500 euro destek almaya hak kazandı. Oğuzlar'ın; 35 bin euro değerindeki Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Coca-Cola Türkiye tarafından 2005 yılında oluşturulan 'Hayata Artı' gençlik programına yapılan ön başvurusu da kabul edildi.

Çevre sorunlarına yönelik çözümleri içeren ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'na (UNDP) sunulan 'Yaban Hayatının Korunması' projesi de bu kapsamda ön elemeleri geçti. Bu projenin kabulüyle de Obruk Baraj Havzası etrafında yabani hayvan popülasyonunun kapasitesinin arttırılması ve doğal kaynak verimliliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak.

(ES-BÖ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title