Haberler

Çorum'da Girişimcilik Kursu Açılacak

Çorum'da Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve İŞ-KUR İl Müdürlüğünce girişimcilik kursu açılacak.

Çorum'da Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve İŞ-KUR İl Müdürlüğünce girişimcilik kursu açılacak.

İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan, yaptığı yazılı açıklamada, girişimcilik kursunun son başvuru tarihinin 27 Haziran olduğunu belirterek, kurstan faydalanmak isteyenlerin bu tarihten önce başvurularını tamamlamaları gerektiğini bildirdi.

Kentteki istihdamın artırılması ve işsizliğin azalmasının yanı sıra girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla düzenlenecek girişimcilik kursta katılımcılara 32 saat eğitim verileceğini ifade eden Şahan, şunları kaydetti:

"İş kurma düşüncesi olup, gerçekleştirme imkanı bulamayan vatandaşlarımız eğitime dahil edilecek. Vatandaşlarımız, katıldıkları eğitim sonucunda katılım belgesi alacak ve iş kurma planını hazırlayıp, resmi iş yeri açma şartlarını yerine getirdikten sonra kredi için KOSGEB'e başvuru yapabilecekler. KOSGEB tarafından başvurunun uygun bulunması halinde finansman sağlanarak kişiler kendi işini kuracak. Başvurular 27 Haziran'a kadar wwww.kosgeb.gov.tr adresinden e-devlet şifresi ile yapılacak. E-devlet üzerinden başvuru yapmayanlar, kesinlikle eğitime dahil edilmeyecektir. Eğitime katılmak isteyenlerin bu tarihe kadar başvurularını yapıp, İŞKUR İl Müdürlüğüne şahsen başvurmaları gerekiyor."

Kaynak: AA / Ekonomi

Çorum Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title