Haberler

Çorum'da Engelliler İçin Proje Hazırlığı

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, "Bizler için yaşlılar, çocuklar ne kadar önemliyse engelli vatandaşlarımız da o kadar önemli" dedi.

Çorum Belediyesi, engelliler, yaşlılar ve diğer dezavantajlı kesimler için Avrupa Birliği ve OKA Projesi hazırlığına başladı.

Proje kapsamında Almanya'da engelli ve diğer dezavantajlı gruplar üzerinde çalışmaları ile tanınan Lebenshilfe Vakfı temsilcilerini makamında ağırlayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum'da tüm sivil toplum örgütleriyle ortak proje üretmek için gayret gösterdiklerini belirtti.

Sosyal politikalar konusuna Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önemle yaklaştığını hatırlatan Başkan Külcü, şunları kaydetti:

"Bizler için yaşlılar, çocuklar ne kadar önemliyse engelli vatandaşlarımız da o kadar önemli. Engelli vatandaşlarımız, bizler için pozitif ayrımcılık yapılması gereken dezavantajlı gruplar. İnşallah Almanya'dan gelen ekiple, belediyemiz çalışanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri Çorum için faydalı çalışmalar gerçekleştirecektir."

Almanya'da engellilere yönelik yaptığı çalışmalarla adını duyuran bir şirketin kurucusu olan Gül Keskinler ise engelliler ve yaşlılar konusunda Çorum Belediyesi ile birlikte ortak çalışma yapmak üzere fikir alışverişinde bulunacaklarını belirtti.

Almanya'da yerel yönetimlerle işbirliği yaptıklarını, engelli ve yaşlıların yaşam standardını yükseltecek projeler hazırlayıp uygulamaya koyduklarını vurgulayan Keskiner, günümüzde gençlerin sosyal ve fiziksel gelişimlerini tam olarak tamamlayamadıklarını bu yüzden Almanya'da belediyeler ve Alman Futbol Federasyonu ile birlikte tüm okullarda mini futbol sahaları oluşturduklarını kaydetti.

Kendisinin de Alman Futbol Federasyonu üyesi olduğunu belirten Keskinler, şöyle devam etti:

"Almanya'da belediyelerle, engelliler, yaşlılar ve diğer dezavantajlı kesimler konusunda yaptığımız çalışmalarda birçok iş yeri ve atölye açtık. Bu atölyelerde bin 200 engelli iş sahibi oldu. Çalışan engelliler arasında her türden engel grubunda insan yer alıyor. Oradaki engelli insanlar geçimlerini kendileri sağlayabiliyor. Çok önemli işlerin ihalelerini alarak engelli atölyelerinde bu işler yapılmaktadır. Örneğin, bir otomobil markasının gaz, fren pedalı ihalesini, büyük şirketlerin ambalaj işi ihalelerini ve Köln Belediyesi'nin tüm fotokopi çekim işlerini engelliler yapmaktadır. İnşallah, bu çalışmaları Çorum'da da uygulamak istiyoruz."

Ziyarette Lebenshilfe Vakfı Genel Müdürü Rainer Schmidt, OKA İl Koordinatörü Özgür Yalçın, Spastik ve Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Neslihan Hüsüllüoğluları ve dernek yöneticileri ile Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Muharrem Özer'de yer aldı.

Muhabir: Gazi Nogay

Yayıncı: İsmail Çimen - ÇORUM

Kaynak: AA / Yerel

Muzaffer Külcü Avrupa Birliği Almanya Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title