Haberler

Çorum'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Çorum'da da Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Çorum'da da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı'nda yapılan kutlamalarda ilk olarak Çorum Valisi Mustafa Toprak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ufuk Tuncer, Belediye Başkanı Turan Atlamaz ile birlikte halkı selamladı. Ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu ve halk oyunları gösterileri sunuldu.

Törende bir konuşma yapan Çorum Valisi Mustafa Toprak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bütünlüğünü korumak için her kesimin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti milli bütünlüğü içerisinde var olan çeşitli kökenlerden gelen tüm yurttaşların bir bütün olarak görür, bir ayrım yapmaz, kışkırtmalara rağmen ayrıma müsaade etmez. Biz barıştan ve dostluktan yanayız. Ama ne yazık ki, iç ve dış düşman güçler ve işbirlikçileri doğurduğu terör belası

iğrençliğinin hile ve çifte standartların şımarıklığı içinde bu ülkede kan dökmekte ve ülkenin huzurunu bozmaya çalışmaktadır. Halkımız bu tür faaliyetlere destek vermeyecektir" dedi.

Terörün dini, dili ve ırkı olmayacağını belirten Vali Toprak, "Biliyoruz ki terörün dini, coğrafyası yoktur. Cumhuriyet ve onun yurttaşları olan bizler, bu ülkeyi Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda yılmadan, usanmadan ve korkmadan ileriye hep daha ileriye götüreceğiz" diye konuştu.

Öğrenciler ve esnaf derneklerinin geçiş törenleriyle sona eren kutlamalarda, en çok askerlerin geçiş töreni ilgi gördü. Özel kıyafetli TİM'ler ve komandoların yürüyüşleri, tüm izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Törene Vali Mustafa Toprak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ufuk Tuncer, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, daire müdürleri, askeri erkan, Kore ve Kıbrıs gazileri ile vatandaşlar katıldı.

(ES-BÖ-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title