Haberler

Çorum: Çorum İl Jandarma Komutanlığı'ndan Eğitime Destek

Çorum İl Jandarma Komutanlığı Tarafından Onarılan Deliler Köyü Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulu Eğitime Açıldı.

Çorum İl Jandarma Komutanlığı tarafından onarılan Deliler Köyü Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulu eğitime açıldı.

Merkeze bağlı Deliler Köyü'nde bulunan okulun açılış törenine Vali Hüseyin Poroy ile eşi Ayla Poroy, İl Garnizon Komutanı Jan. Albay Ufuk Tuncer, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Vali Yardımcısı Murat Soylu, daire amirleri ve köylüler katıldı. İl Jandarma Komutanı Ufuk Tuncer, açılış töreninde, Deliler Köyü Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulu Müdürü ve öğretmeni Ferda Özyardımcı'nın kendilerinden okulu boyamak için malzeme yardımı istediğini belirtti.

Öğretmen Özyardımcı'nın bu çağrısı üzerine okulda inceleme yaptıklarını ifade eden Tuncer, ''Okulda yaptığımız incelemede binanın acil bakım ve onarıma ihtiyacı olduğunu gördük. Yaklaşık 10 gün süren bir çalışma ile okulun boyası, elektrik tesisatı, pencere ve kapıları iler tavanındaki karoları değiştirdik'' diye konuştu.

Okul bahçesine Atatürk Büstü yaptıklarını belirten Ufuk Tuncer, ayrıca öğrencilerin kullanımı için okula bir adet tam donanımlı bilgisayar hediye ettiklerini söyledi. Okul Müdürü ve öğretmeni Ferda Özyardımcı, yapılan yardımların kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, ''Ben okulu boyamak için yardım istemiştim ama yepyeni bir okul haline geldi. Çok mutluyum. Artık huzur içerisinde eğitim vereceğim'' dedi.

Okuluna boya talep eden ancak, Jandarma tarafından tüm okulun tamiratının yapılmasını sağlayan Deliler Köyü Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulu Müdürü ve öğretmeni Ferda Özyardımcı, "Okulumuzu boyattırmak için verecek paramız yoktu. Bizde İl Jandarma Komutanımız Ufuk Tuncer beye durumu anlattık ve komutanımızda okulumuzu tamir ettirdi. Jandarma Komutanlığımıza ve burada okul tamiratını yapan askerlerimize teşekkür ediyoruz. Artık temiz bir okul içerisinde öğrencilerimize gönül rahatlığı ile eğitim ve öğretim verebileceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 17 öğrencinin eğitim gördüğü 2 derslikli okulun açılışı Vali Hüseyin Poroy'un eşi Ayla Poroy ile Öğretmen Ferda Özyardımcı tarafından yapıldı. Daha sonra okulu gezen Vali Poroy ile Garnizon Komutanı Ufuk Tuncer, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Okulun onarımında emeği geçen askerlere de teşekkür belgesi takdim edildi.

Okulda titiz bir çalışma ile adeta yeniden yapan askerlere köyde büyük sevinç gösterisi yapıldı. Öğrenciler Asker amcalarına teşekkür ederken, askerlerin de öğrencileri tahtada yazı yazdırarak bilgilerini test ettirmeleri dikkat çekti.

Öte yandan, köyde yaşayan kadınlar da Vali Poroy'un eşi Ayla Poroy'dan okuma-yazma kursu açılmasını istedi. Köylü kadınların bu talepleri karşısında oldukça mutlu olduğu gözlenen Ayla Poroy, bu konuda üzerine düşeni yapacağını kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title